contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39415
leden

Opleiding - Ruiterbrevetten

Inleiding

De ruiterbrevettenwerking wordt georganiseerd door de twee erkende paardensportfederaties (VLP vzw en LRV vzw) in Vlaanderen en wordt gecoördineerd door de Vlaamse Liga Paardensport (VLP vzw).
De Vlaamse Hippische Sportbond wil onder meer een aanvullend en overkoepelend orgaan zijn dat zorgt voor de uniformisering van de basisopleiding en -vorming.
Het huidige A-en B-brevet is dan ook een realisatie van de VHS vzw.
Hieronder vind je alle informatie terug over de ruiterbrevetten en die je als deelnemer, organisator of examinator nodig hebt.

Richtlijnen en eindtermen

De richtlijnenbundel bevat alle relevante informatie voor deelnemers, organisatoren en examinatoren. Je vindt er informatie over o.a. volgende items:

  • De inschrijving voor een examen als deelnemer;
  • De aanvraag van een ruiterbrevetexamen als club;
  • De kostprijs van een ruiterbrevetexamen;
  • De aanschaf van een boek ruiterbrevetten;
  • De eindtermen voor het A-en B-brevet (Wat moet je kunnen/kennen als deelnemer?).
--- Klik hier om de richtlijnenbundel voor te downloaden ---

 

 

Proeven 

Brevetten aanvragen als club

De aanvraag van een examen ruiterbrevetten dient te gebeuren via www.vlpclubs.be en dit 2 maand op voorhand. Ook de verzamelstaten en evaluatieformulieren  zijn terug te vinden op www.vlpclubs.be.

-- Klik hier voor de richtlijnenbundel voor organisatoren te downloaden--

 

Nuttige info voor iedereen


Duplicaat aanvragen

Het is mogelijk om een duplicaat van een brevet of een attest aan te vragen. Hieronder vindt u het stappenplan voor het aanvragen van een duplicaat.

Hoe aanvragen?
1. Vul uw gegevens en de aanvraag in via het aanvraagformulier. Via deze LINK kunt u het aanvraagformulier terugvinden.
2. Voer de betaling uit die u kunt terugvinden op de bevestigingspagina na het invullen van de aanvraag.
3. Pas wanneer wij een aanvraagformulier en een betaling ontvangen hebben wordt uw duplicaat of attest aangemaakt.

Kostprijs?
De kostprijs voor een duplicaat van een brevet bedraagt € 6,05 (inclusief BTW) per brevet en wordt per post naar uw thuisadres verzonden. De kostprijs voor een duplicaat van een attest is gratis.

Wanneer ontvangen?
De duplicaten worden 1 keer per maand aangemaakt en verzonden. Hou er rekening mee dat het bijgevolg tot 5 weken kan duren voordat u dit thuis of per email toegezonden krijgt.


OPGELET!

  • In het aanvraagformulier moet u zeker de locatie waar u het brevet heeft behaald en het jaar waarin u het brevet heeft behaald vermelden. Zonder deze 2 gegevens kan uw brevet niet gevonden worden.
  • Indien u een brevet behaald heeft via een organisatie van de LRV is het voor VLP niet mogelijk een duplicaat te maken. Wij kunnen geen gegevens opvragen in de databank van LRV. U kunt best met LRV contact opnemen voor meer informatie. Indien u, in dit geval, de betaling reeds uitgevoerd heeft, zal deze teruggestort worden.
  • Indien u voor 01/01/2012 aan een brevetafname heeft deelgenomen is het niet mogelijk om afzonderlijke resultaten van onderdelen op te vragen (bv. enkel geslaagd voor de theorie). Deze resultaten worden niet bijgehouden.
  • Enkel volledig behaalde brevetten worden op een kaartje gedrukt. Bent u geslaagd voor het bekwaamheidsattest of het attest B-dressuur, zal u geen kaartje ontvangen. Wij bezorgen u dan wel een gratis attest per e-mail.


 Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian