contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39424
leden

Talentenplan info over talent

Verkiezing Talent van het Jaar 2017 - CV

Boy-Adrian Van Gelderen


← Overzicht

1. Naam Boy-Adrian van Gelderen


2. Discipline JUMPING


3. Geboortedatum 08/05/1996


4. Woonplaats KAPELLEN


5. Studies/werk Professioneel ruiter


6. De 5 beste prestaties in de periode 1.10.2016 – 30.09.2017?

• Belgisch Kampioen bij de Young Riders 2017

• 1ste plaats Nations Cup YR Opglabbeek 0+0 2017

• 1ste plaats 1.45 Ranking proef CSI2* Samorin 2017

• Vice - Europees kampioen met het Team in Samorin 2017

• 5de in 1.50 Ranking proef CSI3* Verbier met Cadouch Z7. Beste paard van stal (+ eigenaar)?

Be Cool - Boy-Adrian van Gelderen


8. Wat is tot nu toe het hoogtepunt van jouw carrière?

4 jaar op rij op het podium te staan van het Belgisch kampioenschap en bij de twee jaargangen kampioen te worden. Twee Europese team medailles goud en zilver!


9. Wat zou je graag beter kunnen?

Het dressuurmatige gedeelte bij het opleiden van paarden zou ik mezelf nog graag in willen verbeteren. Zelf mee blijven evolueren met de sport , kortom ‘on point blijven!’


10. Wat is jouw favoriete dessert?

Ijs met aardbeien!!!


11. Wat is jouw grootste blunder?

Op mijn allereerste kampioenschap ooit moest ik barrage rijden voor goud en
mijn tegenstandster kreeg 12 strafpunten. Iedereen begon al te juichen dat ik
mijn eerste kampioenschap direct zou winnen alleen toen nam ik de verkeerde
hindernis in de barrage waardoor ik tweede werd… Dit was een zeer pijnlijk leermoment maar achteraf heb ik hier wel ontzettend veel van geleerd! Op belangrijke momenten denk ik nog vaak terug aan die dag en heb ik mezelf geleerd heel cool te houden wat ik denk dat ik de afgelopen jaren wel heb bewezen voor het team en in kampioenschappen.


12. Wat maakt jou op dit moment het meest gelukkig?

Als ik zie de vooruitgang die mijn jonge paarden maken tot een hoger niveau, natuurlijk met ups and down maar dat hoort bij het opleiden. Net als toen met Be cool als 5 jarige op stal gekomen en uitgegroeid tot een echt kampioenen paard. Hier haal ik echt het meeste plezier en voldoening uit! Jonge paarden opleiden tot een zo hoog mogelijk niveau!


13. Welke historische figuur zou je voor een dagje willen zijn, en waarom?

Moeilijk vraag maar dan zou ik zeggen Federico Caprilli (1868-1907). Hij ontwierp na een vrij springend paard aandachtig te hebben bekeken een nieuwe methode om te springen met een paard. Hij leerde de paardenrug te ontlasten, hoofd en hals vrij te geven, zich aan te passen aan de beweging van het paard om daarmee alle ruimte te laten voor een zo vrij mogelijke sprong. Die methode die bij ons bekend staat als de ‘ verlichte zit’! Ik heb voor deze man gekozen omdat de verlichte zit voor ons heel gewoon lijkt maar als je ziet dat dit vroeger zeker niet het geval was dan vind ik dat toch wel enorme verandering en als je ziet dat we vandaag de dag nog steeds deze manier gebruiken vind ik dit toch wel zeer opmerkelijk.


14. Waarom vind jij dat de mensen jou moeten kiezen als het Talent van het Jaar 2017?

Het zou mij een enorm plezier doen mochten mensen op mij stemmen voor ‘Talent van het jaar 2017’ dit omdat het een enorm mooie bekroning zou zijn voor de afsluiting van mijn jeugd carrière. Persoonlijk denk ik dat mijn team en ik trots mogen terugblikken op wederom een succesvol jaar met het worden van Belgisch Kampioen en met het behalen van een zilveren Europese teammedaille, dit zou ook niet verwezenlijkt kunnen zijn zonder hen. Ik heb een ontzettend mooie periode bij de Jeugd gehad en hopelijk met het eventueel behalen van ‘ Talent van het jaar 2017’ een mooie doorstap te kunnen zetten naar het grotere werk! Ik wil in ieder geval alvast iedereen ontzettend bedanken voor deze afgelopen periodes en ik wens de andere kandidaten veel succes toe!

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian