contact - sitemap - zoeken

Verzekeringen - Aangifte ongeval

Wat moet ik doen bij een ongeval ? KLIK HIER
 
 

Aangifteformulieren B.A. en L.O.


1. Lichamelijke ongevallen (L.O.)

  • KLIK HIER om het aangifteformulier LO van Arena nv en VLP vzw te downloaden.
     

2. Burgerlijke aansprakelijkheid (B.A.)

BELANGRIJK OM TE WETEN!
Er bestaat tussen de verzekeringsondernemingen een overeenkomst (art. 45 van de Wet van 25 juni 1992 op de landsverzekering) waarin afspraken worden gemaakt tussen de verzekeringsmaatschappijen welke maatschappij in welke rang tussenkomt. 
Dat wil concreet zeggen dat in sommige gevallen aangaande burgerlijke aansprakelijkheid (BA), ook de familiale aangesproken wordt, of hierop wordt verhaald. Daarom is het belangrijk om in ongevallen met betrekking op BA ook reeds het schadegeval door te geven aan uw familiale verzekering indien deze voorhanden is. De franchise die meestal op een familiale verzekering van toepassing is wordt gedragen door Arena.

De aangifte dient te gebeuren door het VLP-lid die schade heeft toegebracht aan een derde, niet door het slachtoffer of benadeelde.

  • KLIK HIER om het aangifteformulier BA van Arena nv en VLP vzw te downloaden.


Meldingsplicht ongeval


Vanaf 1 januari 2010 geldt een meldingsplicht van 10 dagen. Dit houdt in dat je een ongeval binnen de 10 dagen na het voorval schriftelijk moet doorgeven aan het VLP-secretariaat via info@vlp.be. Volgende gegevens moet je doorgeven: naam slachtoffer, plaats, datum en korte omschrijving van het ongeval.
 
Het is wenselijk om ook het aangifteformulier binnen de 10 dagen te bezorgen maar dit is niet verplicht. 

 
Opgelet

De meldingsplicht vervangt het aangifteformulier niet. Voor een correcte behandeling van een aangifte, moet het aangifteformulier nog steeds gebruikt worden !


Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian