contact - sitemap - zoeken

Wall of fame

Meer dan 10 jaar geleden, namelijk in 2006, lanceerde de toenmalige VLP endurance commissie een project om haar internationale enduranceruiters te ondersteunen en dit in samenwerking met Cavalor. De VLP Master Award was geboren en betekende een erkenning met een financiële beloning voor de VLP combinatie die voor het eerst een wedstrijd succesvol uitrijdt en dit over een afstand van minstens 100km. De award werd toen uitgereikt tijdens de Kerstjumping te Mechelen. Dit project was een succes en werd in 2011 uitgebreid met de Professional award (afstand van 120km) en de Expert Award (afstand van 160km). 

In 2012 werd Horsemolen (Quality Horsefeed & Supplements) de VLP-partner in dit award-project waarmee de commissie nog steeds nauw mee samenwerkt.  De uitreiking werd in de loop der jaren verlegd naar de Flanders Horse Expo en maakt sinds 2016 deel uit van de jaarlijkse VLP-enduranceavond. Sinds opstart van de Award-werking behaalden verschillende VLP-combinaties deze status. KLIK HIER om de awardwinnaars te bekijken.

In 2017 werden vijf VLP awards behaald, namelijk :

Sophie Bertrand met Fadilla  CEI* 100km Büllingen (B)

Sammy Seigers met LI Krezus CEI** 120km te Ermelo (NL)

Freddy Meurens met Nibbles KH CEI** 2*70km te Camprieu (FRA)

Hemeline Piront met LI Krizos CEI*** 160km te Ermelo (NL)

Danny Droghini met GE Saroum CEI*** 2*90 km te Fontainebleau (FRA)

Raoul Rosmans met Vodka De Plouvorn CEI* 100 km te Bullange (B)

Voor de kwalificatiereeksen werd in 2009 een apart project opgezet, namelijk de Flanders Endurance Cup of kortweg de ‘FEC’. Dit is een regelmatigheidscriterium voor de combinaties die deelnemen aan de kwalificatiereeksen (dus 30, 40 en 60km) op VLP-wedstrijden. De top 5 van dit criterium wordt jaarlijks gehuldigd op de VLP enduranceavond samen met de awardwinnaars. Dit criterium werd in 2010 door de nationale endurancecommissie aangevuld met de Belgian Cup, een criterium voor enkel de 80km en CEI* ritten op KBRSF wedstrijden. Tot op heden werd deze Belgian Cup steeds door een VLP-combinatie gewonnen.

Om de VLP jeugd te steunen werd in 2014 een jeugdversie van de FEC gelanceerd. Dit is een criterium voor VLP-ruiters van 21 jaar of jonger voor alle afstanden op VLP-wedstrijden (de 20km kennismakingsreeks inbegrepen). KLIK HIER om de winnaars van de FEC, FEJC en de Belgian cup te bekijken.

KLIK HIER om de winnaars van het Vlaams Kampioenschap van de voorbije jaren te bekijken. 

De jaarlijkse behaalde awards en ranking in de verschillende criteria wordt vanaf nu bijgehouden op de VLP-website onder deze endurancerubriek.  Het reglement van de verschillende initiatieven vind je ook hier terug : http://www.vlp.be/endurance/Endurance-Reglementen/

 

Jan Deprez

Voorzitter VLP endurancecommissie”Partners:


met steun van:

media partners:projecten:
 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian