contact - sitemap - zoeken

My First Eventing

Om de eventingsport te promoten en om beginnende ruitertjes de kans te bieden om te proeven van deze leuke sport, zal er dit jaar een nieuwe reeks georganiseerd worden. De 'My First Eventing' proef zal in 2017 op enkele eventingwedstrijden plaatsvinden.

De reeks zal verreden worden over een parcours van 30 cm. Tijdens deze proef mogen de ouders/trainers de ruitertjes begeleiden. Op het voorprogramma van de wedstrijd zal telkens vermeld worden of er een reeks 'My first eventing' zal doorgaan.

Het doel van deze reeks is om de ruitertjes te motiveren om deel te nemen aan eventingwedstrijden op een speelse manier. De ruiters zijn minimum 6 jaar en maximum 9 jaar en moeten beschikken over een recreatieve vergunning (L01). De ruitertjes zijn verplicht om een helm, bodyprotector en laarzen of chaps te dragen. De pony's moeten enkel geregistreerd worden in de database met een immatriculatienummer (gratis). De pony's moeten in orde zijn met de inentingen volgens het dierengeneeskundig reglement.

Het parcours bestaat uit 10 à 15 hindernissen. Niet alle hindernissen zijn verplicht! De maximumhoogte en -breedte van de hindernissen is 30cm en het parcours kan bestaan uit zowel vaste hindernissen als jumping hindernissen. Per ruiter moet minimum 1 begeleider voorzien worden in de piste, die mag meelopen met de ruiter. De My First Eventingreeks is gratis voor alle deelnemers en elk ruitertje krijgt een prijs. My First Eventing moet een onvergetelijke ervaring worden voor deze eventingruitertjes!

Niemand moet... en plezier maken staat voorop!

Klik hier voor het REGLEMENT.

 

My First Eventing had een geslaagde eerste editie tijdens de eventingwedstrijd in Gavere:

Klik hier voor het verslag.

 Partners:


met steun van:

media partners:projecten:


 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian