contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34608
leden

Nieuws

28/04/2017 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: nieuwe afvaardigingen vanuit VLP

In 2017 heeft de Vlaamse Liga Paardensport een een nieuwe beleidsperiode ingezet. In januari werden de nieuwe commissieleden verkozen en enkele weken geleden werden ook de raad van bestuur en het dagelijks bestuur gekozen tijdens de algemene vergadering.

Als gevolg van deze VLP verkiezingen heeft de Raad van Bestuur van 3 april de vertegenwoordigingen van VLP besproken en werden ook daar nieuwe accenten gelegd. Ondertussen zijn in de diverse organen waarbij VLP vertegenwoordigd al enkele van deze wijzigingen doorgevoerd.

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF)

De koepelfederatie van de Belgische paardensport had eerder deze week haar algemene vergadering en ook hier werden nieuwe bestuurders gekozen. Binnen de raad van bestuur zijn er negen afvaardigingen, drie uit het bestuur van VLP en zes uit de VLP-commissies. Ook directeur Lies Vlamynck maakt hier deel van uit als adviseur.
Glenn Maes werd benoemd als ondervoorzitter en Philippe De Meersman als secretaris-generaal van de KBRSF. Beiden maken ze deel uit van het directiecomité KBRSF waarbij ook Lies Vlamynck als adviseur wordt toegevoegd.

Binnen de raad van bestuur KBRSF werden volgende VLP vertegenwoordigers verkozen:
 
Sven Beirnaert (horseball)
Philip Brison (dressuur)
Philippe De Meersman (bestuur VLP)
Jan Friant (endurance)
Glenn Maes (bestuur VLP)
Walter Van Haegenborgh (bestuur VLP)
Gunter Van Lent (jumping)
Mark Wentein (mennen)
Mathias Wentein (eventing)

Paardenpunt Vlaanderen (PPV)

Voor het Paardenpunt Vlaanderen, zetelt Marc Steeno samen met Lies Vlamynck in de raad van bestuuur. Lies is tevens lid is van het dagelijks bestuur als ondervoorzitter.

De wijzingen in de afvaardigingen binnen het Paardenpunt Vlaanderen heeft ook gevolgen voor de afvaardigingen binnen de Belgische Confederatie van het Paard. Aangezien Mark Wentein geen lid meer is van de raad van bestuur VLP en PPV kan hij als voorzitter BCP niet meer actief blijven. Deze wijzigingen staan gepland op de eerstvolgende algemene vergadering van de BCP.

De fakkel wordt doorgegeven

VLP wenst Mark Wentein uitdrukkelijk te bedanken voor zijn jarenlange inzet in de verschillende organisaties. Niet alleen als voorzitter van VLP maar eveneens door zijn aansturing als voorzitter van BCP heeft hij een grote meerwaarde gehad in de groei van de paardensector in het algemeen en van de paardensport in het bijzonder. Zijn onafgelaten inzet heeft VLP gebracht tot waar we nu zijn en het wordt de uitdaging van de vernieuwde bestuursploegen in de verschillende geledingen om deze trend verder te zetten. Zij zullen echter alles op alles zetten om op dit elan verder te gaan en de paardensport in Vlaanderen en België nog verder uit te bouwen.

 


Auteur: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian