contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34608
leden

Nieuws

03/08/2009 | Algemeen | Topsport   |  

Individueel zilver voor Pieter Kenis, teambrons voor Belgisch eventingteam op EK Moorsele !

Brons voor de Belgische eventingploeg, individueel eventingzilver voor Pieter Kenis, een 5e plaats voor Chloë Stampaert/Kleber du Hardrais in de jumpingfinale en een 6e stek voor Noémie Goris/Alexandre Dumas in de kür. Dat is de positieve balans van het EK pony's jumping, eventing en dressuur 2009 op VLP-club de Zilveren Spoor...

 

Pieter Kenis saved the day voor de Belgische eventingploeg op het EK in Moorsele. Met Rocky bleef hij in de springproef prachtig foutloos en stelde zo het brons veilig voor België. Hij moest de ring in na Idalie en Marie de Cartier de Marchienne. Zij reden een fastastische wedstrijd, maar in de jumping kwamen ze beiden jammer genoeg met 16 strafpunten uit de ring. Het vierde teamlid, Chloë Raty kreeg met Pomelo 8 strafpunten.

 

Door de sterke rit van Pieter Kenis kon België alsnog het brons opeisen en Pieter zelf kreeg de individuele zilveren medaille toebedeeld ! Proficiat !!

 

De Belgische equipe met de bronzen plak

Pieter Kenis op weg naar brons

 

De Duitste Jule Wewer/Dorina 740 pakte de gouden plak en ook de Ierse Joseph O'Brien/Ice Cool Bailey mocht op het individueel podium, zij het op de bronzen positie. In het teamklassement was Duitsland wederom aan het feest, voor Groot-Brittanië en dus België.

 

Britt Goris/Nono eindigde uiteindelijk op de 26ste plaats en Laura Beuken/Kaio du Jonckeu eindigde als 35ste.

 

De volledige einduitslag is te bekijken op http://www.rechenstelle.de/html/veranstaltungen/moorsele/2009_08/europ_010_ermanspr.pdf.

 

Jumping

Chloë Stampaert is nipt naast het podium gevallen. Met Kleber du Hardrais moest ze uiteindelijk genoegen nemen met de 5e plaats. Ze reed echter een knappe finale, die ze aanving met 4 strafpunten. In die finale kreef Chloë jammer genoeg in de eerste ronde 1 foutje en 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding. Ze hield echter het hoofd koel en legde een prima foutloze tweede ronde af. Dit bracht haar uiteindelijk op de 5e plek.

Pieter Clemens mocht ook in de finale van start. Daarin eindigde hij uiteindelijk als 21ste. Met Ulysse du Maron kreeg ook hij in de eerste omloop van de finale strafpunten aangesmeerd, 9 in totaal. In de tweede omloop sprong hij echter foutloos rond.

De Ierse Kellie Allen/Ballyowen Maybell Molly is de nieuwe Europese kampioene jumping pony's, voor de Noorse Christiane Tetzlaff/Murphy's Flight, met wie ze een zware strijd uitvocht in een barrage om het goud. Tetzlaff kreeg echter een weigering op de laatste hindernis en zag zo het goud aan haar neus voorbijgaan. De Brit Chad Fellows/Snatch pakte brons.

 

In de troosting zegevierde Charlotte Peeters/Kyra, die door 3 fouten in de landenprijs, geen individuele finaleplaats kon bemachtigen. Ze eindigde voor Dries Dekkers/Magicball.

 

VLP feliciteert ook Chloë met haar 5e plek !

 

Chloë Stampaert eindigt knap 5e.

Pieter Clemens, ook foutloos in de tweede omloop

 

Dressuur

Met 3 combinaties in de grote finale, mag België zeker niet ontevreden zijn. Na de ietwat teleurstellende teamtest herpakten de Belgen zich in de individuele proef. In de kür vandaag startten de 3 Belgen na elkaar. Alledrie reden ze zeer keurige proeven waarin nauwelijks fouten te bemerken vielen. Noémie Goris mocht opnieuw voor de prijsuitreiking opdraven met haar Alexandre Dumas, want zij wist de 6e plaats te veroveren. Voor haar rit kreeg ze 70,550%. Alexa Fairchild/Neerveld's Blamour kreeg exact 2% minder en met 68,550% eindigde ze op plaats 10. De Belgische verrassing in de finale Geoffrey De Roy/Ivano 5 kwam met 66,250% als 13e uit de finale.

 

De Nederlandse Antoinette Te Riele/Golden Girl won na individueel goud ook goud in de kür en eindigde zo voor de Duitse Katharina Weychert/Golden Derano C en een andere Nederlandse Dana Van Lierop/Equestricons Lord Champion. Sönke Rothenberger/Deinhard B, een van de grote favorieten voor het goud en uittredend Europees kampioen, kende pech. Deinhard B werd enorm bang van een spandoek en was niet meer bij het werk te krijgen.

 

De volledige resultaten jumping en dressuur zijn te bekijken op http://www.meldestelle.de/turniere/ponyem2009/home.htm.

 

Noémie Goris is beste Belgische op plaats 6.

Alexa Fairchild eindigt als tiende.

Geoffrey De Roy in zijn finale.

 

De VLP feliciteert hierbij alle Belgische deelnemers en bedankt ook VLP-club De Zilveren Spoor en voor de knappe organisatie van het EK Pony's en Children en club L'Equino in Nokere voor de fantastische cross country!

 

 

Zoek de Belgen !

 

 Foto's: Koenraad Cappon / VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian