contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
38800
leden

Nieuws

09/10/2015 | Algemeen |   |  

Is kiezen verliezen: hang doordachte cartoons uit in jouw club!

In april 2015 lanceerde Bloso in samenwerking met de ICES (Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport), de campagne “Is kiezen verliezen?”.

Je maakt als lesgever of trainer heel wat keuzes tijdens lessen, wedstrijden en contacten met jeugdsporters en hun ouders. Sommige keuzes liggen voor de hand en worden door anderen niet in twijfel getrokken. Maar er zijn ook situaties waarin je voor een ethisch dilemma wordt geplaatst en je keuze minder vanzelfsprekend is.

Druk van bestuur, ouders, medetrainers, reglementen, tradities, gangbare zaken… beïnvloeden voortdurend jouw keuzes. Te vaak wordt hierdoor en ethische keuze waarin de integriteit van de sporter of combinaties voorop staan, als een moeilijk weg ervaren. Maar lesgever die hier steeds weer bewust voor kiezen, zullen ervaren dat hun sporters niet enkel winnen aan sporttechnische vaardigheden, maar ook aan sociale vaardigheden, aan motivatie, aan plezier aan inzet en zoveel meer.

De VTS en ICES slaan de handen in elkaar en helpen lesgevers om bij dilemma’s te kiezen voor de meest ethische oplossingen. Hiervoor wordt inspiratie gehaald uit bestaande initiatieven, ideeën uit de verschillende sporttakken, studies, enz. die vertaald worden naar de sportpraktijk.


Maandelijks
wordt een nieuwe mogelijke oplossing voor een situatie aan jou voorgesteld en wordt voor jou ‘kiezen niet verliezen’. 

Al de thema’s worden verzameld op de website www.ikmaakhetverschil.be. Je kan er bovendien alle cartoons en informatie gratis downloaden.

Wil je graag meer weten? Neem dan zeker een kijkje!


Auteur: Karen
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian