contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39578
leden

Nieuws

27/12/2017 | Algemeen |   |  

Jumping Mechelen: Dag 2 is fokkerijdag!

De tweede dag van Jumping Mechelen is traditioneel de fokkerijdag. Jumping Mechelen kleurde geel en blauw! In de A-piste kwamen de eerst de zes- en zevenjarige hengsten tijdens de proeven van Zangersheide en nadien kwamen de oudere hengsten aan bod tijdens de 5* Sires of the World.

Bij de zesjarige paarden was de winst voor Jan Vermeiren en de hengst Le Blue Diamond v’T Ruytershof. Zij konden een zeer snelle barrage neerzetten in een tijd van 37.48 seconden. De Britt Joe Clee eindigde tweede met onder het zadel De Flor 111 Z. De bronzen medaille was voor Niels Bruynseels en Di Cantero Van Ter Hulst Z.

In de verdere top 5 vinden we Stijn Van Opstal (met Elias Van De Vinkhoeve Z) en de Italiaan Piergiorgio Bucci (met Casago).

Bij de zevenjarige paarden was de winst voor Koen Vereecke met Qp Castellane. De tweede plaats was voor Jan Van Dyck met Eristoff van de Zuuthoeve. Het was opnieuw Joe Clee die in de prijzen viel en hij eindigde met Kafka van de Heffinck derde. De Franse ruiter Nicolas Delmotte werd vierde met Eras Ste Hermelle.

Na de 6- en 7-jarige hengsten was het tijd voor oudere hengsten in de CSI5* Sires of the World. Er kwamen 30 hengsten aan de start die ouder waren dan 8 jaar. Zij kregen een 1m45 parcours voorgeschoteld, waarvan er 10 foutloos bleven. Het was een spannende barrage en het leek er op dat de laatste hindernis voor velen een scheidsrechter was! Slechts 4 combinaties bleven foutloos in de barrage. Uiteindelijk was het de Duitse Stephex-ruiter Daniel Deusser die de snelste en foutloze ronde neerzette in een supersnelle tijd van 34,85 seconden. De rest van het podium kleurde Belgisch want de tweede plaats ging naar Rachel Steffen met Uncanto di Villagana en de derde plaats naar Damian Haelterman met Hooligan de Laubry.

Klik hier voor de resultaten:


Auteur: EVW
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian