contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39578
leden

Nieuws

28/01/2016 | Algemeen | Algemeen   |  

Opleiding: cursus aspirant-initiator in opmars


De cursus aspirant-initiator paardrijden kent zijn come-back. Naar aanleiding van enkele vernieuwingen binnen de kaderopleidingen paardrijden (Sport Vlaanderen - Vlaamse Trainersschool) wordt ook de cursus aspirant-initiator opnieuw in de sportlight geplaatst.

Voor wie is deze cursus weggelegd?

Ruiters en amazones met lesgeversambities kunnen vanaf het jaar waarin ze 15 jaar worden de cursus tot aspirant-initiator volgen. 
In deze cursus van 16 uren leren de cursisten verantwoordelijkheid opnemen over een groep jonge kinderen en leren ze hoe zij enkele basisvaardigheden in de stallen kunnen leren aan beginnende ruiters.
Hoe een paard verzorgen?
Hoe een paardenknoop aanleren?
Hoe een groep kinderen begeleiden?
Hoe zorg ik ervoor dat 10 beginnende ruiters op tijd opgezadeld in de les klaar staan?

Bovendien kunnen ze de initiator of hoger opgeleidde helpen tijdens de paardrijlessen.

Cursisten die slagen voor de permanente evaluatie ontvangen het attest "Aspirant-Initiator paardrijden".

Waar kan je deze cursus volgen?

De ruitersportcentra van Sport Vlaanderen (Woumen, Waregem en Genk) organiseren hiervoor in 2016 enkele cursussen tijdens de vakantieperiodes.
In de vorm van een sportkamp maken de cursisten kennis met de vaardigheden van een paardrijlesgever en wat hier allemaal bij komt kijken. Er worden ook een aantal gevorderde lessen dressuur en springen ingepland, zodat de cursist zijn eigen paardrijskills blijft verbeteren.

Interesse in deze opleiding? In deze BIJLAGE kunt u meer informatie terugvinden.

Auteur: kdc
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian