contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39578
leden

Nieuws

05/12/2016 | Eventing | Algemeen   |  

Eventing: Hendrik Degros nieuwe jeugdcoach


De nationale eventingcommissie heeft Hendrik Degros aangesteld als coach van de juniores en de young riders. Hij zal bijgestaan worden door Luc Goeman als chef d’équipe.

Aangezien het Europees kampioenschap juniores en young riders samenvalt en het de bedoeling is eenzelfde coach de combinaties gedurende verschillende jaren te laten begeleiden wordt gekozen voor éénzelfde coach voor de juniores en de young riders. Op die manier kan hij zijn ruiters beter leren kennen.

Daarnaast wordt gestreefd naar een nauwe samenwerking met de topsportwerking. De jeugdcoach moet in contact staan met de coach van de seniores Marc Rigouts. Door de stages van de seniores bij te wonen is hij op de hoogte van de topsportwerking. Omgekeerd kan Marc Rigouts de jeugdwerking mee opvolgen zodat hij kan zien welke talenten zich aanmelden en potentiële young riders die klaar zijn voor het 3* niveau laten integreren in de seniorswerking.

Hendrik Degros is geboren in 1975 en woont in Deinze. In 2004 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Athene waar hij met het Belgisch team zevende werd en individueel 37ste. 

 


Auteur: EVW
Foto's: Paardenfotograaf en KBRSF
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian