contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34608
leden

Nieuws

21/04/2017 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping: Belgische prestaties na 2 dagen Jumping Antwerpen

De eerste twee dagen van een vernieuwde Jumping Antwerpen zitten er alvast op. We konden al genieten van een eerste Belgische overwinning tijdens de CSI5* en de tegenstanders van de Seeded Riders voor de JumpingClash Challenge werden reeds bekend gemaakt.

Tijdens de laatste 1m50 proef van de 5-ster competitie op woensdagavond kon Constant van Paesschen een podiumplaats bemachtigen. Hij reed met de 11-jarige ruin Calore van de Helle in een tijd van 68.62 seconden naar een mooie derde plaats. VLP-Talent van het Jaar Gilles Thomas eindigde met Conaro op een zesde plaats.

VLP-Talent Emily Conter sloot haar eerste dag op Jumping Antwerpen af met een overwinning tijdens de 1m45 rubriek (CSI2*). Acht ruiters konden zich plaatsen voor de barrage, die uiteindelijk gewonnen werd door Conter en Espyrante in een tijd van 35.57 seconden. De tweede plaats was voor VLP-Talent Boy-Adrian Van Gelderen en Be Cool (35.80 sec).

Donderdagochtend wist een niet te stoppen Jérôme Guerry tijdens de eerste CSI5* competitie van de dag de snelste en foutloze barrage af te leggen met de hengst Icarus. In een tijd van 30.25 seconden bleef hij Thierry Goffinet en Navarro UK (30.78 sec) voor. De derde plaats was voor Michael Whitaker met Jb's Hot Property (30.99 sec). 

Later die dag tijdens de laatste CSI5* proef behaalde onze landgenoot Pieter Devos met Claire Z een vijfde plaats in de barrage in een tijd van 34.18 seconden. Winst was voor de Amerikaan Kent Farrington en Sherkan d'Aumry die in een snelle tijd van 32.91 seconden de chrono wisten te stoppen.

Vanavond zal om 20.45 uur de JumpingClash Challenge zijn Belgisch debuut maken in Antwerpen. Gisteren werd alvast bekend gemaakt welke ruiters het tegen elkaar zullen opnemen. Pedro Veniss zal het opnemen tegen Simon Delestre. Onze landgenoot en tevens jongste ruiter tijdens deze Challenge Constant Van Paesschen neemt het op tegen Olympisch kampioen Eric Lamaze. Italiaan Emmanuelle Gaudiano zal zich moeten bewijzen tegenover Christian Ahlmann. Tot slot zal Patrice Delaveau zich meten tegen Daniel Deusser.

VLP sponsort dit jaar ook één van de CSI2* proeven, meerbepaald de Prijs VLP over een hoogte van 1m45. Deze proef vond plaats op donderdagmiddag en werd gewonnen door de Spanjaard Diego Perez Bilbao met Hh Best Buy. De tweede plaats ging naar Patrik Spits en Jacobien Dwergse Hagen. Jack Whitaker vervolledigde het podium met de hengst Street Hassle.

Benieuwd naar alle uitslagen en startlijsten? Klik hier.


Auteur: HB
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian