contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
33728
leden

Nieuws

15/05/2017 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping: Fantastische Belgische resultaten in Opglabbeek.

Het was een fantastisch weekend voor de Belgische ruiters in Opglabbeek. Zowel de Belgisch Ponies als de Belgische Young Riders wonnen hun eigen Nations Cup. De Belgische Children behaalden een mooie vijfde plaats en ons Junioren team pakte een mooie tweede plaats. 

Het Belgische pony team bestaande uit Gille Nuytens, Malin Bollen, Lynn Bloemer en Max Sebrechts namen van in het begin de leiding in de landenwedstrijd en won voor Ierland en Nederland met slechts 4 strafpunten. 

 

Ook voor onze Young Riders kon het weekend niet meer stuk! Gilles Thomas, Elisa Strubbe, Lynn D'Have en Boy-Adrian Van Gelderen stonden met 5 strafpunten na de eerste manche op gelijke hoogte met Groot-Brittannië. Tijdens de tweede manche wist het team van Rik Deraedt het verschil te maken en wonnen ze de Nations Cup met 9 strafpunten voor Nederland met 10 strafpunten en Groot-Brittannië met 23 strafpunten. 

Het Belgische Children team onder leiding van Jean-Jacques Mathijs moesten Duitsland, Dennenmarken, Groot-Brittannië en Zwitserland laten voorgaan tijdens hun Nations Cup op vrijdag. Met 16 strafpunten behaalden Caro-Belle De Hornois, Maxime Hazebroek, Anthony Philippaerts en Emilia Housen een mooie vijfde plaats. 

Tot slot konden de Junioren wel een podiumplaats in de wacht slepen. Arnoud Gaublomme, Emilie Conter, Thibault Philippaerts en Dieter Vermeiren wisten zich te kwalificeren voor de barrage. Tijdens deze barrage kreeg het team een totaal van 140,87 seconden wat goed was voor een tweede plaats. Duitsland bleef volledig foutloos tijdens de barrage en klokte af op een totaaltijd van 140,30 seconden. De derde plaats ging naar Spanje met een tijd van 140,33 seconden en 8 strafpunten.

Alle resultaten van de CSIOJ - CSIOYR - CSIOP - CSICh Opglabbeek vindt u hier.

De resultaten van de Nations Cup Pony's Opglabbeek vindt u hier.

De resultaten van de Nations Cup Young Riders Opglabeek vindt u hier.

De resultaten van de Nations Cup Children vindt u hier.

De resultaten van de Nations Cup Juniors in Opglabbeek vindt u hier.


Auteur: HB
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian