contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
36015
leden

Nieuws

02/05/2017 | Jumping |   |  

Jumping: We blikken terug op een geslaagde Longines Spring Classic in Lummen

Afgelopen weekend vond de Longines Spring Classic of Flanders plaats. Tijdens dit eerste weekend van de Lummen Spring Tour konden we rekenen op een mooi programma en zeer mooie Belgische prestaties.

Het hoogtepunt van dit weekend was voor het Belgische Team dat onder leiding van bondscoach Peter Weinberg een verdienstelijke derde plaats behaalde tijdens de Nations Cup. Duitsland ging aan de haal met de winst en Frankrijk eindigde op een mooie tweede plaats.

 

Op zaterdag ging naar jaarlijkse traditie de Derby van start. Een Derby waarin geen enkele ruiter of amazone een foutloze eerste ronde wist af te leggen. Vijf ruiters reden dan nog de barrage. Wesley Carmans was de enige Belg tijdens deze barrage en kreeg spijtig genoeg een springfout op de laatste sprong. Winst was voor de Nederlander Johnny Pals en Urjul van Generhese. Dermott Lennon kwam op de tweede plaats gevolgd door Steve Guerdat en Sanne Thijssen. 

De laatste proef die dag, een zes baren rubriek, waarin twaalf combinaties aan de start kwamen werd gewonnen door onze landgenoot Thierry Goffinet en Artuur Jh Z. Goffinet moest deze eerste plaats delen met de Duitser Holger Wulschner. Beide ruiters slaagden er niet in om over 1,95m te springen en besloten de overwinning te delen. Ook de derde plaats werd gedeeld tussen Maarten Driessen en Karline De Brabander. 

Het geslaagd weekend werd afgesloten met de CSI5* Grand Prix, waarin maar liefst 16 Belgen aan de start kwamen, maar niemand wist zich te plaatsen voor de barrage. VLP-Talent Olivier Philippaerts en Ikker hadden bijna een foutloze ronde afgelegd, maar tikten de laatste balk uit de lepels. Pieter Clemens kreeg een strafpunt voor tijdsoverschrijding. Constant van Paesschen, Thierry Goffinet, Karel Cox en Jan Motmans kregen elk 4 strafpunten. 

Landgenoot Constant Van Paesschen werd uitgeroepen tot 'Beste Belgische ruiter van het concours'. Samen met Astro Boy behaalde hij een mooie eerste plaats tijdens de openingsrubriek van de 5* competitie. 

Alle resultaten van de Spring Tour en de Longines Spring Classic (CSIO5*) vindt u hier.


Auteur: HB
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian