contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Opleiding - Ruiterbrevetten

Inleiding

De ruiterbrevettenwerking wordt in Vlaanderen georganiseerd door de Vlaamse Liga Paardensport vzw. De brevettenwerking is een eerste stap in het opleidingstraject. Het toetst naar de persoonlijke rijvaardigheden van de sporter. In de brevettenwerking wordt de basis gelegd richting de trainersopleidingen van de Vlaamse Trainersschool (VTS).

Richtlijnen en eindtermen

De richtlijnenbundel bevat alle relevante informatie voor deelnemers, organisatoren en examinatoren. Je vindt er informatie over o.a. volgende items:

  • De inschrijving voor een examen als deelnemer;
  • De aanvraag van een ruiterbrevetexamen als club;
  • De kostprijs van een ruiterbrevetexamen;
  • De aanschaf van een boek ruiterbrevetten;
  • De eindtermen voor het A-en B-brevet (Wat moet je kunnen/kennen als deelnemer?).
--- Klik hier om de richtlijnenbundel voor te downloaden ---

 

 

Proeven 

Brevetten aanvragen als club

De aanvraag van een examen ruiterbrevetten dient te gebeuren via www.vlpclubs.be en dit 2 maand op voorhand. Ook de verzamelstaten en evaluatieformulieren  zijn terug te vinden op www.vlpclubs.be.

-- Klik hier voor de richtlijnenbundel voor organisatoren te downloaden--

 

Nuttige info voor iedereen


Duplicaat aanvragen

Het is mogelijk om een duplicaat van een brevet of een attest aan te vragen. Hieronder vindt u het stappenplan voor het aanvragen van een duplicaat.

Hoe aanvragen?
1. Stuur een e-mail naar brevetten@vlp.be, vermeld in uw e-mail zeker uw naam, geboortedatum, datum (jaartal) en locatie waar het brevet afgelegd werd.
2. U zal binnen een termijn van 14 dagen antwoord krijgen op uw mail. Wij bezorgen u per mail de verdere stappen.

Kostprijs?
De kostprijs voor een duplicaat van een brevet bedraagt € 6,05 (inclusief BTW) per brevet en wordt per post naar uw thuisadres verzonden. De kostprijs voor een duplicaat van een attest is gratis.

Opgelet! Voer geen betaling uit zolang uw mail niet beantwoord werd!

Wanneer ontvangen?
De duplicaten worden zo snel mogelijk opgemaakt en verzonden. Hou er rekening mee dat het wel 14 dagen, na ontvangst van betaling, kan duren vooraleer u uw duplicaat ontvangt.


OPGELET!

  • In de e-mail moet u zeker de locatie waar u het brevet heeft behaald en het jaar waarin u het brevet heeft behaald vermelden. Zonder deze 2 gegevens kan uw brevet niet gevonden worden.
  • Indien u een brevet behaald heeft via een organisatie van de LRV is het voor VLP niet mogelijk een duplicaat te maken. Wij kunnen geen gegevens opvragen in de databank van LRV. U kunt best met LRV contact opnemen voor meer informatie. 
  • Indien u voor 01/01/2012 aan een brevetafname heeft deelgenomen is het niet mogelijk om afzonderlijke resultaten van onderdelen op te vragen (bv. enkel geslaagd voor de theorie). Deze resultaten worden niet bijgehouden.
  • Enkel volledig behaalde brevetten worden op een kaartje gedrukt. Bent u geslaagd voor het bekwaamheidsattest of het attest B-dressuur, zal u geen kaartje ontvangen. Wij bezorgen u dan wel een gratis attest per e-mail.


 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian