contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39871
leden

Para-equestrian - G-werking

Het uitgangspunt van de G-werking is het integratiebeleid. Dit heeft als doelstelling het sportaanbod voor personen met een beperking te verruimen zodat elke sporter kan kiezen waar en hoe hij/zij gaat sporten. De sportbeoefenaar kan kiezen voor een club met uitsluitend een G-werking of een club met een reguliere werking met een afdeling voor G-sport.
 
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het volledig geïntegreerd sporten, waarbij mensen met en zonder beperking samen sporten. Dit zien we als inclusief sporten. Daarnaast kan er ook sprake zijn van exclusief sporten waarbij mensen met een beperking apart sporten binnen de club. 
 
Ook de Vlaamse Liga Paardensport vzw wil de sportparticipatie van personen met een beperking bevorderen. Hiervoor werd een samenwerkingsverband afgesloten met parantee-psylos vzw.
 
Parantee vzw was de unisportfederatie voor G-sporters met een fysieke, visuele, verstandelijke of auditieve beperking met een aanbod recreatie tot topsport bepaalde sporttakken.
 
Psylos vzw overkoepelde als recreatieve Vlaamse sportfederatie sportclubs voor sporters met een psychische kwetsbaarheid, meestal met een link naar de geestelijke gezondheidszorg.
 
 
 
 
Clubondersteuning 
 
Wil je graag meer informatie over de ondersteuning die aan G-clubs geboden wordt? Klik dan zeker hier.
Heb je nog vragen over de mogelijkheden van een G-werking binnen je club? Neem dan zeker contact op met één van onze contactpersonen voor G-sport. 
 
Voor VLP: Ellen Mallezie – ellen@vlp.be
Voor Parantee-Psylos: Elien Moerman - info@parantee-psylos.be

 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian