contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39370
leden

Wat is de Drédag?!

De Drédag is een dag waar kinderen van 6 tot en met 16 jaar voor het eerst kunnen kennismaken met de wedstrijdsport of met een nieuwe discipline.

Kinderen en jongeren kunnen met een eigen paard of een paard van hun club deelnemen aan verschillende disciplines zoals jumping, dressuur, eventing, TREC, endurance ... 

De ruiters en paarden en/of pony’s dienen geen ervaring te hebben in een specifieke discipline. De bedoeling van deze dag is net dat kinderen en jongeren een fijne eerste kennismaking met een discipline hebben en op een laagdrempelige manier het wedstrijdgebeuren kunnen ervaren.

De clubwerking staat op de Drédag centraal. Deze dag is bedoeld voor onze VLP-clubs en het volledige gebeuren is hier dan ook op gebasseerd. De ruiters rijden steeds in blokken per discipline per club.

Zowel voor de ruitertjes als voor de broertjes en zusjes is er randanimatie voorzien.

Heb je nog vragen? Contacteer dan Ellen Mallezie via ellen@vlp.be.

Impressie Drédag 2018:

 

Succesvolle eerste Drédag van VLP

Op zondag 15 april 2018 was het zover. Dé eerste Drédag van VLP! Iedereen was welkom op de terreinen van Stal Ceulemans (Sint-Katelijne-Waver). Deze dag is ontstaan om VLP-clubs de kans te geven om met hun recreatieve ruitertjes op verplaatsing te gaan en ze te laten kennismaken met verschillende disciplines. Op een speelse en leerzame manier konden ze proeven van een vorm van competitie. 

 


 

Omstreeks 9u begon een lange zonnige dag voor meer dan 200 ruitertjes uit 11 verschillende
VLP-clubs
. Ze reden altijd in blokken per discipline per club zodat ze de Drédag samen met hun clubgenoten beleefden. De ruitertjes konden zonder enige ervaring in een specifieke discipline deelnemen aan dressuurproeven, een jumpingparcours, een enduranceparcours of zelfs aan TREC of eventing. Om alles veilig en vlot te laten verlopen, begeleidde een expert binnen de discipline de ruitertjes. De Drédag werd een drukke dag waarbij de kindjes zich hard hebben geamuseerd. Het was heel fijn zoveel lachende gezichten te zien! Hier en daar vloeiden er eens wat traantjes maar die hebben we snel opnieuw omgezet in een glimlach!

Tussen de geplande activiteiten door konden de ruitertjes ook deelnemen aan initiaties horseball, voltige en ponygames. De kinderen konden horseball gratis uitproberen op de grond. Op deze manier leren de kinderen een bal naar elkaar gooien. Tijdens de initiatie voltige konden de kinderen eerst op de grond of de bok een aantal vaardigheden ontwikkelen. Daarna mochten ze deze werkelijk uitvoeren te paard. VLP plaatste dichtbij de voltige een Drédorp waar de kinderen enkele leuke opdrachten voorgeschoteld kregen. Daarnaast konden de ruitertjes voor slechts €5 ook deelnemen aan een initiatie ponygames. Hiervoor hadden we een estafettespel voorzien en de groep die als eerste klaar was, won. 

Vanaf 15u30 startte dan de prijsuitreiking voor alle ruitertjes van de VLP-clubs. Alle kinderen konden deelnemen aan de disciplines zonder dat er een klassement werd opgemaakt. Iedereen kreeg een prijs mee naar huis. Bovendien ontving elke club een groepsfoto als aandenken. Rond 17u30-18u zat de eerste editie van de Drédag erop. Na een lange dag keerden alle clubs heel tevreden huiswaarts! De kindjes zullen weten wat te vertellen tijdens hun eerste schooldagen. De vakantie hebben ze alleszins perfect afgesloten! Veel ouders waren heel enthousiast en vroegen zich zelfs al af of er een nieuwe editie zal worden georganiseerd...

Graag willen wij ook nog eens van de gelegenheid gebruikmaken de gemeente Sint-Katelijne-Waver, de medewerkers van de Groentenjumping en alle deelnemende clubs te bedanken voor hun inzet. Met succes kunnen we terugkijken naar de eerste Drédag van VLP!

Bekijk ook zeker op de facebookpagina van VLP alle foto's van de eerste editie. Daarnaast kunnen jullie ook op de website van Tess Dewerie een uitgebreide fotoreportage terugvinden van de verschillende disciplines.


 

 

 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian