contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39369
leden

Gordelfestival 2015 - Algemeen

 

Op zondag 6 september 2015 gaat traditioneel het Gordelfestival door in Vlaams-Brabant. Vanuit verschillende locaties is het dan mogelijk om sportief (te voet, met de fiets, …) de streek te ontdekken, te proeven, te beleven… Het Gordelfestival is de afsluiter van een zomer vol sportieve evenementen.

Gloednieuw in 2015 zijn de ruiter- en menroutes! Na een positieve evaluatie van het proefproject in 2014 kunnen alle paardensportliefhebbers ook dit jaar deelnemen aan dit evenement. Het Gordelfestival, VLP en LRV slaan de handen in elkaar om van deze eerste editie een topeditie te maken.
Ben je ruiter of menner en wil je graag de streek verkennen in het zadel of vanuit de koets? Kruis dit evenement dan zeker aan in je agenda!

Deelnamevoorwaarden

Het Gordelfestival is toegankelijk voor iedereen. Je moet wel enkele verkeers- en/of veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Deze voorwaarden vind je HIER terug. Enkel menners en/of ruiters die aan deze voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan de routes.

Ik wil inschrijven!

Inschrijven kan op voorhand via de website van VLP en LRV. Wie inschrijft voor 1 september, betaalt slechts €4. Vanaf 1 september en ter plaatse betaal je €5 per deelnemer.

Opgelet menroutes: zowel bestuurders als inzittenden van een koets moeten zich afzonderlijk inschrijven om verzekerd te zijn.

Inschrijven kan ter plaatse.

Wedstrijd voor snelle beslissers!

VLP deelt enkele toffe veiligheidspakketten uit. Wie zich inschrijft voor maandag 17 augustus maakt kans op een veiligheidspakket om goed geëquipeerd de baan op te gaan. Uit alle deze vroege inschrijvingen worden 3 winnaars geloot. Zij worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Hun veiligheidspakket zal klaar liggen op de startlocatie op de dag van het Gordelfestival.

Onze routes

Op 4 verschillende locaties in Vlaams-Brabant is het mogelijk om een ruiter- en/of menroute te starten:

Ruiterroute Eppegem – Grimbergen

Vanuit manege de Verbrande Brug start een ruiterroute van 17 km door Eppegem en Grimbergen. Deze landelijke route loopt onder meer langs het recreatief vliegveld van Grimbergen. Ook een stukje bos kan niet ontbreken. Het Lintbos is ideaal om paarden en ruiters de nodige rust en natuur te bieden. Na de route in het bos, keer je terug via het gloednieuw ruiterpad langs het Wenz-zeekanaal. Via de Verbrande brug kom je dan terug uit op de startlocatie.

Klik HIER voor meer informatie over deze route.
 

Ruiterroute Meerdaalwoud - Heverleebos

Deze route van 24km loopt in het tweelingbos Meerdaalwoud en Heverleebos. Vanuit manege Meerdaalhof trek je de prachtige de natuur van Oud-Heverlee in. De ruiterroute loopt bijna volledig over aangelegde ruiterpaden en daarbij kruis je onder meer de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Steenbergen, de Minnebron (één van de laatste natuurlijke bronnen met drinkbaar water in Vlaanderen), de Dikke Eik (met maar liefst een omtrek van 5,4m en 340 lentes jong), het Ecoduct De Warande… Met andere woorden, heel wat bezienswaardigheden liggen op deze route.

Klik HIER voor meer informatie over deze route.
 

Men- en ruiterroute Galmaarden - Gooik

Met haar 31,5km is dit de langste route in het Gordelfestival. Vanuit afzonderlijke domeinen in Vollezele vertrekken menners en ruiters op pad doorheen het landschap van Galmaarden en Gooik. De route kruist zelfs de grens met Ninove en dus met Oost-Vlaanderen.
Onderweg kom je het Kasteel van Steenhout tegen en op de route liggen tal van prachtige boerderijen en landerijen. Wie deze streek niet kent, zal versteld staan van de mooie plaatsen die Vlaanderen te bieden heeft. Deze route is mee opgenomen in de Paardentrail rondom Brussel. De route is op maat gemaakt van menners en ruiters en staat garant voor de rustigste en mooiste wegen in de streek. Het is mogelijk om halverwege de bewegwijzerde route een kortere weg te nemen en zo een 10-tal km minder te rijden. Meer informatie zal hierover beschikbaar zijn op de startlocatie.

Klik HIER voor meer informatie over deze route.

Men- en ruiterroute Herent – Bertem - Kortenberg

De Tesseurroute van 22km start op manege Wimpelhof in Herent. Naast Herent kruist deze route ook Bertem en Kortenberg en deze route maakt eveneens deel uit van de Paardentrail. De route is zeer gevarieerd qua landschappen. Ze vertrekt aan het Bertembos en loopt door de gemeente Bertem, waarna ze het natuurlijk en open landschap induikt. Je kruist kleine dorpjes met de daarbij horende folklore. Wie goed zoekt, kan in de verte het radarstation Belgocontrol zien. Deze toren bevindt zich in het middelpunt van de route. Via de velden langsheen Meerbeek keer je terug richting startlocatie. Voor deze route wordt begeleiding voorzien.

Klik HIER voor meer informatie over deze route.Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian