contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39228
leden

Sportkampen - Informatie voor ouders

 
Hieronder krijgt u een antwoord op volgende vragen.
 
1. Wie kan deelnemen aan een VLP-sportkamp? 6. Hoe kan ik een brevet halen op een VLP-sportkamp? 
2. Hoe kan ik inschrijven? 7. Ik moet het sportkamp annuleren. Wat nu?!
3. Wat moet ik zeker op voorhand doen? 8. Wat kan ik verwachten van een VLP-sportkampen?
4. Wat moet ik zeker meenemen? 9. Weetjes
5. Hoe breng ik de verzekering in orde? 10. Nog vragen?
11. Medische fiche  

 

1. Wie kan deelnemen aan een VLP-sportkamp?


De VLP-sportkampen richten zich naar deelnemers van 6 jaar tot 18 jaar, uitbreiding tot 21 jaar bij het 17+ kamp. Iedere kamper die in het huidige sportkampjaar 6 jaar wordt, kan inschrijven.
Opgelet: er zijn bepaalde kampplaatsen die voor hun
VLP-sportkampen een andere leeftijdsgrens hanteren. Controleer in de brochure de leeftijdsgrenzen voor een sportkamp op maat voor jouw zoon of dochter.

Bij sommige VLP-sportkampen wordt ook een onderscheid gemaakt tussen initiatiesportkampen en vervolmakingssportkampen.

 

 • De meeste kampplaatsen bieden sportkampen aan op basis voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Deze worden aangeduid als "Initiatie- en vervolmakingskampen".  De initiatiesportkampen zijn bedoeld voor beginnende ruiters en ruiters die net de eerste stappen in de paardensport hebben gezet. Tijdens deze sportkampen maken de ruiters kennis met de paardensport in al haar facetten. De vervolmakingssportkampen zijn dan weer bedoeld voor ruiters die hun
  paardrij-vaardigheden willen verfijnen. Tijdens deze sportkampen maken de deelnemers kennis met de wedstrijdaspecten van de paardensport.
 • Sommige VLP-kampplaatsen bieden ook specialisatiekampen aan. Deze richten zich naar gevorderde ruiters die bepaalse skills verder willen ontwikkelen en die willen kennis maken met een andere discipline in de paardensport. Voorbeelden van specialisatiekampen zijn: springen, dressuur, endurace, springen en stijlrijden.
 • De brochure VLP-sportkamp 2019 vindt u HIER.

Al de VLP-sportkampen zijn internaatskampen. De deelnemers blijven dus minstens 4 nachten slapen op de kampplaats. Het is niet mogelijk om naar huis te gaan tijdens het sportkamp.

Bij sommige kampplaatsen is het ook mogelijk om op zondagavond aan te komen (mits een meerkost). Tijdens deze avond zijn vaak geen avondactiviteiten voorzien. Wel is er steeds begeleiding en toezicht voor deze kampers. Indien uw kind op zondagavond wenst aan te komen, neemt u op voorhand best contact op met de kampplaats voor verdere afspraken.

Op Stal de Vlierbeek en R.C. Rodeberg is aankomst op zondag verplicht.

 

 

2. Hoe schrijf ik mij in?

Inschrijven voor de VLP-sportkampen 2019 kan vanaf 14 januari 2019 via de link op de inschrijvingspagina
Door op deze inschrijvingslink te klikken, komt u op een aparte inschrijvingspagina terecht. Daar kunt u de kampplaats met het gewenste sportkamp selecteren.

U kunt hierna uw zoon of dochter gaan inschrijven aan de hand van het inschrijvingsformulier. Wanneer u op bevestigen klikt, zal uw inschrijving verwerkt worden en ontvangt u een bevestigingsmail met meer informatie over het sportkamp en de betaling. Deze e-mail is uw inschrijvingsbevestiging. U ontvangt nadien geen informatie meer per post.
 
Korting voor VLP-leden in 2019!


 

Ieder VLP-lid zal in 2019 van een voordeeltarief kunnen genieten bij inschrijving op een VLP-sportkamp. Een korting van €10 wordt toegekend aan ieder VLP-lid dat op moment van inschrijven beschikt over een geldig lidmaatschap 2019 bij VLP.

Opgelet! Deze korting wordt verrekend bij de online inschrijving. Zorg er dus voor dat het lidmaatschap van jouw zoon of dochter in orde is vóór de inschrijving.
Herkent de inschrijvingsmodule geen geldig VLP-licentienummer voor 2019, dan wordt geen korting toegekend. Ook niet wanneer de dag nadien het VLP-lidmaatschap van jouw zoon of dochter in orde wordt gezet.

Is jouw VLP-lidmaatschap nog niet in orde voor 2019? neem dan contact op met jouw VLP-club of met de kampplaats.
 

3. Wat moet ik doen voordat ik sportkamp ga?

Wie op paardensportkamp gaat, moet zich zeker laten vaccineren tegen tetanus. Deze vaccinatie is 10 jaar geldig. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts.
 
VLP raadt ook aan om kinderen, die nog nooit hebben paardgereden, eerst een proefles te laten volgen. Dit om kennis te maken met de paardensport. Een hele week paardensport is namelijk voor vele beginners een hele opdracht en na een proefles is vaak duidelijk of uw kind graag zal paardrijden of niet. Je kan hiervoor terecht in een van de 624 VLP-clubs. Contacteer gerust één uit je buurt, een overzicht vind je HIER.
 
 

4. Wat neem ik zeker mee op VLP-sportkamp?

Nodige documenten:

 • Geldige identiteitskaart (zeker niet vergeten voor het endurancekamp!)
 • Medische fiche en betalingsbewijs
 • Klevers van de mutualiteit
 • De medische fiche van uw kind (wordt u toegezonden per mail bij elektronische inschrijving) en medicatie indien van toepassing

Kledij en andere belangrijke zaken:

Ruiterkledij:

 

 • Een ruiterhelm. Deze is verplicht tijdens alle paardrijlessen! Indien uw kind geen eigen ruiterhelm heeft, kunt u deze huren bij de kampplaats.
 • Een rijbroek of lange, nauw-aansluitende broek (zonder naden aan de binnenkant van de benen, om schuurplekken te vermijden).
 • Ruiterlaarzen, ruiterschoenen met chaps of rubberen laarzen.
 • Eventuele ruiterhandschoenen en ruiterkousen of dunne aansluitende handschoenen of lange kousen tot net onder de knie.

 

Dagdagelijkse kledij:
 • Ondergoed
 • Voldoende kousen!
 • T-shirts, truien, lange broeken en shorts. Dit aangepast aan het seizoen waarin uw kind op VLP-sportkamp gaat.
 • Kledij die vuil mag worden
 • Regenkledij
 • Sportschoenen en reserveschoenen
 • Een linnenzak voor vuile kledij
Slaapgerief:
 • Slaapzak
 • Bedovertrek en kussensloop (eventueel eigen kussen)
 • Pyjama
Persoonlijke hygiëne
 • Toiletzak met tandenborstel, tandpasta, kam en/of borstel, deodorant, rekkertjes voor in het haar…
 • Shampoo en zeep
 • Minimaal 2 handdoeken
 • Pantoffels voor binnen
Meer informatie over de kledij die uw kind best meeneemt op sportkamp, is terug te vinden in de begeleidende brief van de kampplaats. Deze informatiebundel ontvang je per e-mail, na inschrijving.
 
Indien uw kind meteen een brevet wenst te behalen op sportkamp, neem dan zeker ook het eerder behaalde brevet(ten) mee.
 
 

5. Hoe laat ik mij verzekeren voor het VLP-sportkamp?


VLP stelt veiligheid bovenop tijdens een VLP-sportkamp. Hiervoor vinden wij het belangrijk dat iedere deelnemer voor alle activiteiten verzekerd is.
De verzekering die afgesloten wordt bij het lidmaatschap van VLP omvat een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen tijdens alle clubactiviteiten. Dus ook nevenactiviteiten en stalactiviteiten worden verzekerd. Dit is vaak niet het geval bij particuliere verzekeringsmaatschappijen.
Sinds 2014 heeft VLP beslist om de iedere kamper automatisch te verzekeren voor ieder VLP-sportkamp. Zo kunt u op beide oren slapen.

TIP: Gaat uw kind in 2019 meer dan 1 keer op VLP-sportkamp? Sluit uw kind dan aan bij een VLP-club als VLP-lid. Dit VLP-lidmaatschap is inclusief de C-verzekering, waardoor uw kind ook voor alle VLP-sportkampactiviteiten verzekerd is. Bovendien geniet u van €10 korting op ieder VLP-sportkamp! Uw VLP-lidmaatschap is dus volledig teruggewonnen als u voor minstens 2 kampen inschrijft!
 
 

6. Hoe kan ik een brevet behalen op VLP-sportkamp?

Tijdens een VLP-sportkamp is het vaak mogelijk om een brevet te behalen. Wees er u wel van bewust dat het behalen van een brevet geen evidentie is. Niemand kan, door uitsluitend een paardensportkamp te volgen, onmiddellijk een brevet behalen. Hier gaan vaak vele uren paardrijden aan vooraf. Toch proberen de kampplaatsen de kampers die een brevet wensen te behalen, zo goed mogelijk te begeleiden.
 
Een brevetafname vindt steeds plaats op het einde van het sportkamp. De lesgever zal in samenspraak met de kampverantwoordelijke bepalen of uw kind in staat is om te slagen voor de brevetafname. Indien dit niet zo is, wordt vanuit VLP afgeraden om de kamper deel te laten nemen aan de brevetafname. Dit omdat de ontgoocheling nadien vaak groot is. VLP wil dat iedere kamper met een positief gevoel terugkijkt naar het sportkamp. Een brevet is leuk, maar het is geen must om een geslaagd sportkamp te hebben!
 
Een kamper kan tijdens een VLP-sportkamp hetWat kan ik al boekje?’, een A-brevet of een B-brevet behalen. Controleer zeker op het overzicht van de kampdata wanneer het precies mogelijk is om een brevet te behalen voordat u uw kind inschrijft. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende brevetten.
 
Eerste graad of het ‘Wat kan ik al?’-boekje
Wanneer mag de kamper deelnemen?
Uw kind is jonger dan 11 jaar en heeft reeds eerder kennis gemaakt met de paardensport.

Waarom?
De eerste graad is een ideale voorbereiding op het A-brevet.

Wat moet de kamper doen?
Je ontvangt een opdrachtenboekje. Telkens je de opdracht goed kan uitvoeren, krijg je een stempel.
Op kamp oefen en herhaal je de opdrachten en behaal je de stempels. De lesgever zal iedere keer wanneer uw kind een vaardigheid onder de knie heeft, dit boekje afstempelen.

Wat moet de kamper kunnen?
Dit is een ideale voorbereiding op het A-brevet. Opdrachten zijn bijvoorbeeld: een hoofdstel aandoen, overgaan in galop, zelfstandig hoefslagfiguren rijden, de lichaamsdelen van een paard kunnen aanduiden…

OPMERKING:
Het zijn de lesgevers op kamp die de stempels plaatsen in het opdrachtenboekje. Er wordt dus geen beroep gedaan op een externe examinator. Je kan het boekje aanvragen op de kampplaats.
 
Het A-brevet
Wanneer mag de kamper deelnemen ?
Uw kind is 11 jaar (of wordt 11 jaar in het jaar dat hij/zij het kamp volgt) of ouder.
Hij of zij heeft kennis van de basis van paardrijden, zowel dressuur als springen en rijdt gedurende het jaar op regelmatige basis paard. Uw kind is goed voorbereid (= ervaring) en gaat tijdens het sportkamp zijn of haar vaardigheden finaliseren.

Waarom?
Het A-brevet is bewijst dat de ruiter over de nodige basisvaardigheden  beschikt om een paard te controleren in dressuur en tijdens het nemen van enkele hindernissen. Voor sommige disciplines is het vereist om aan officiële wedstrijden deel te nemen bij VLP.  
Het A-brevet is de instapvoorwaarde voor het B-brevet.
 
Wat moet de kamper doen?
 • Uw kind bereidt zich voor op de theorie (boek “Paardrijden Ruiterbrevetten” ) thuis. Tijdens het sportkamp wordt de theorie herhaald. De lesgever zal vragen beantwoorden en belangrijke informatie over het
  theorie-examen meedelen. Tijdens het sportkamp kan de kamper de theorie instuderen tijdens vrije momenten.
 • Tijdens het sportkamp wordt de theorie-, dressuur- en springproef ingeoefend.
 • Tijdens het examen zal de kamper eerst de theorie afleggen waarna de dressuurproef en de springproef wordt gereden. Beide proeven worden afgelegd in groepjes van maximaal 4 ruiters. Het examen wordt beoordeeld door een externe jury.
 • Tijdens het examen is het verplicht om rijkledij te dragen (ruiterhelm, rijbroek, laarzen of shaps). Wedstrijdkledij is niet nodig!
Wat moet de kamper kunnen?
Theorie
 • Je kent de belangrijkste uitwendige delen van het paard;
 • Je kent de gangmaten van het paard
 • Je kent verschillende hoefslagfiguren.
 • Je kent de hulpgeving voor:
§ het rijden met contact
§ het aanrijden in stap
§ het maken van overgangen
§ de overgang van stap naar draf en terug
§ de overgang van draf naar galop en terug
 • Je kent de verkeersreglementen en voorschriften i.v.m. ruiter en verkeer, optoming van het paard en uitrusting van de ruiter. Je kent ook de voorschriften voor een respectvol gedrag in en tegenover de natuur. De ruiter is bekwaam om, al dan niet onder begeleiding (naargelang de leeftijd) op een veilige manier een buitenrit te maken.
Praktijk:
 • Je haalt zelfstandig een paard, bindt het vast en poetst het.
 • Je kunt te paard rijden en volgende opdrachten in een kleine groep behoorlijk uitvoeren:
 • Enkele hoefslagfiguren rijden in stap en draf
 • Lichtrijden (op het buitenbeen en kunnen veranderen van been);
 • In een wending aangalopperen;
 • Een overgang maken van galop achtereenvolgens naar de draf, de stap en halt houden;
 • 1 zijde in verlichte zit rijden;
 • 3 sprongen over 2 hindernissen (rechte en oxer) van minimaal 60 cm – maximaal 70 cm hoogte: In draf een rechte en 2 sprongen in galop (rechte en oxer)
 • Je stoort het paard zo niet in de rug en in de mond.
 • Je zadelt en toomt zelfstandig het paard af en doet de naverzorging. Het jurylid kan dit controleren! 
Meer informatie over dit brevet is terug te vinden in het brevettenboek ‘ruiterbrevetten paardrijden’.
 
Bekwaamheidsattest
Ruiters die tussen 7 en 11 jaar oud zijn en die op wedstrijd willen gaan bij een erkende federatie zijn verplicht om in het bezit te zijn van het ‘bekwaamheidsattest’. Dit omvat de praktijk van het A-brevet, maar zonder de theorie. Wordt de ruiter 11 jaar en is hij of zij wil zijn A-brevet behalen? Dan kan dit door uitsluitend de theorie nog af te leggen.
 
Het B-brevet
Wanneer mag de kamper deelnemen?
Uw kind is in het bezit van het A-brevet (tenzij je A en B op dezelfde dag aflegt!) en wordt 12 jaar in het kampjaar (of ouder). Hij of zij kan de volledige dressuurproef rijden en een springparcours springen. Om het B-brevet af te kunnen leggen, moet je gedurende het jaar op regelmatige basis paardrijden.
Hij of zij kan het A- en B- brevet op dezelfde dag afleggen, mits je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt. Wie hierbij niet slaagt voor een onderdeel van het A-brevet, wordt geweigerd voor het B-brevet. Eventuele behaalde resultaten van (bv. theorie) worden in dit geval nietig verklaard.
 
AANDACHT:
Er is een groot niveauverschil tussen het  A- en B-brevet. Ga er niet zomaar van uit dat je het B-brevet moeiteloos kunt afleggen als je tijdens je vorig sportkamp het A-brevet behaald hebt. Je lesgever op kamp zal je dan ook met raad en daad bijstaan en kan oordelen of je klaar bent om het B-brevet te behalen.
 
Waarom?
Het B-brevet is voor ruiters met meer ambitie, die wensen deel te nemen aan wedstrijden zowel voor dressuur als voor springen of voor ruiters die later een lesgeversdiploma willen behalen.
 
Wat moet de kamper doen?
 • Uw kind bereidt zich voor op de theorie (boek “Paardrijden Ruiterbrevetten” ) thuis. Tijdens het sportkamp wordt de theorie herhaald. De lesgever zal vragen beantwoorden en belangrijke informatie over het theorie-examen meedelen. Tijdens het sportkamp kan de kamper de theorie instuderen tijdens vrije momenten.
 • Tijdens het sportkamp wordt de theorie-, dressuur- en springproef ingeoefend.
 • Tijdens het examen zal de kamper eerst de theorie afleggen waarna de dressuurproef en de springproef wordt gereden. De dressuurproef wordt individueel gereden. Het examen wordt beoordeeld door een externe jury.
 • Tijdens het examen is het verplicht om rijkledij te dragen (ruiterhelm, rijbroek, laarzen of shaps). Wedstrijdkledij is niet nodig, maar wel wenselijk. Het paard moet getoiletteerd zijn (het is aangeraden eigen materiaal, zoals rekkertjes mee te brengen).
Wat moet de kamper kunnen?
Theorie
 • Je kent de belangrijkste inwendige delen van het paard
 • Je kent het belang van de zintuigen van het paard
 • Je kent bijkomende onderdelen in de uitrusting van een paard
 • Je kent de hoefslagfiguren
 • Je kent de verschillende onderdelen van een sprong
 • Je kent verschillende hindernissen
 • Je kent de belangrijkste reglementeringsbepalingen van een barema A
 • Je kent het bandageren
 • Je kent de hoefverzorging
 • Je kent het toiletteren
Je kent de hulpgeving voor :
 • het in de hand stellen van een paard
 • het aanspringen in galop
 • het springen
Praktijk
 • Je rijdt individueel op een behoorlijke wijze (minstens 5/10 als globale beoordeling) de opgelegde dressuurproef. De jury moet kunnen zien dat jij in staat bent deel te nemen aan een wedstrijd (dit is niet hetzelfde als winnen!)
 • Je springt in een behoorlijke stijl, uit de rug en uit de mond, een parcours van minstens 4 hindernissen, waarbij één stijlsprong en minstens één breedte-hoogte sprong (de hoogte is minimaal 80cm en maximaal 90cm. De breedte is maximaal 90cm).

Wil je graag een visueel idee over de eindtermen van de brevetten? Bekijk dan zeker de brevettenfilmpjes op deze webpagina.

Het boek 'Ruiterbrevetten paardrijden' aankopen? Dat kan via de VLP (klik HIER voor informatie) of via jouw kampplaats.

7. Ik moet het VLP-sportkamp annuleren, wat nu?

Het kan voorkomen dat uw kind, door onverwachte omstandigheden, zijn of haar sportkamp moet annuleren. Het is dan ook mogelijk om een VLP-sportkamp te annuleren.
Hieronder vindt u meer informatie over het annuleren van het VLP-sportkamp.
 
Mijn kind is ingeschreven, maar het sportkamp is nog niet betaald. Het volstaat om een email te verzenden naar VLP met de vraag om het sportkamp van uw zoon of dochter te annuleren. Vermeld zeker de naam van uw kind, de periode en de kampplaats waarin hij of zij ingeschreven is.
U kunt dit mailen naar sportkampen@vlp.be. Uw annulatie zal bevestigd worden.
 
Mijn kind is ingeschreven en het sportkamp is reeds betaald. Door onverwachte omstandigheden of ziekte kan het VLP-sportkamp steeds geannuleerd worden. Meestal valt dergelijke annulatie kort op de aanvang van het sportkamp. Hieronder vindt u de richtlijnen terug voor dergelijke situaties.

 • Annulatie: Wanneer een deelnemer voor 1 juni (voor de kampen in de zomervakantie) of minstens 1 maand voor aanvang van kamp (kampen buiten de zomervakantie) annuleert, wordt 90% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Wanneer een deelnemer na de bovenstaande tijdspanne annuleert, wordt het kamp niet terugbetaald. Indien een doktersbriefje wordt voorgelegd, wordt 90% van het inschrijvingsgeld terugbetaald als de deelnemer niet gestart is met het sportkamp. Na de start van het kamp wordt geen inschrijvingsgeld meer terugbetaald.

8. Wat kan ik verwachten van een VLP-sportkamp?


De VLP-sportkampen voldoen aan strenge voorwaarden opgelegd door Sport Vlaanderen :

- Enkel gediplomeerde lesgevers (VTS-kwalificatie) worden tewerkgesteld.

- De groepen bestaan maximaal uit 12 deelnemers.

- De kampers volgens minstens 4 uur per dag paardensportactitiveiten.
- Er worden minstens 4 maaltijden per dag voorzien
- ...
VLP legt haar kampplaatsen eveneens enkele bijzondere voorwaarden op:
- Iedere VLP-kampplaats beschikt over een attest uitgereikt door "Toerisme voor Allen".
- Enkel gemotiveerde en kindgerichte lesgevers werken op een VLP-sportkamp.
- Op ieder VLP-kamp is ook een kampverantwoordelijke aanwezig. De persoon kent de manege door en door en is het aanspreekpunt bij uitstek voor alle vragen.
- Op ieder kamp zijn aangepast materiaal en paarden/pony's aanwezig in functie van de doelgroep. Zowel beginnende als gevorderde ruiters worden in de meest optimale omstandigheden begeleid.

VLP vindt het belangrijk dat de kampers zich thuis voelen op VLP-sportkamp. Enkel lesgevers die over voldoende sociale vaardigheden beschikken, komen in aanmerking voor een tewerkstelling tijdens een VLP-sportkamp. Lesgeven is namelijk meer dan alleen in de piste staan. Hierdoor zijn enkel kindgerichte, enthousiaste en gemotiveerde lesgevers geschikt voor het begeleiden van VLP-sportkampen.
 
De kampplaatsverantwoordelijke draagt een grote verantwoordelijkheid tijdens een VLP-sportkamp. VLP is niet tijdens alle sportkampen fysiek aanwezig. Hiervoor doen wij beroep op de kampverantwoordelijke.
De kampplaatsverantwoordelijke is het aanspreekpunt voor VLP, voor ouders, voor lesgevers en voor de kampers. Deze persoon is door zijn of haar kennis over de kampplaats en zijn ervaring met het geven van sportkampen, een belangrijke schakel in het VLP-sportkampverhaal.
Indien u vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken over het VLP-sportkamp heeft, kunt u dus steeds terecht bij de kampplaatsverantwoordelijke.
 
VLP gaat selectief om met de accommodatie waar een VLP-sportkamp kan doorgaan. Kampers moeten kunnen sporten in een veilige en gezonde omgeving. De kampplaatsen moeten dus minstens over een brandweerattest en een logie-attest, uitgereikt door Toerisme Vlaanderen of Toerisme Allen, beschikken. Hiernaast is iedere accommodatie net en verzorgd.
Dit laatste wil niet zeggen dat de kampplaatsen hotels zijn. Dit verwacht (en wil) VLP niet, daar dit niet overeenstemt met de sfeer van een paardensportkamp.
De grote en open accommodaties zijn ook steeds afgestemd op de grootte van de doelgroep. 
 
Aangepaste en getrainde lespaarden –en pony’s zijn cruciaal voor wie leert of zich vervolmaakt in het paardrijden. Alle kampplaatsen beschikken over de juiste paarden en/of pony’s voor de juiste doelgroep.
 
Om af te sluiten kunnen wij ook meedelen dat de activiteiten van een VLP-sportkamp niet alleen bestaan uit paardrijden. Naast de 4 of 5 uren paardensportactiviteiten die kampers dagelijks volgens, worden ook neven-en avondactiviteiten voorzien. Deze worden ook begeleid door de lesgevers om de groepssfeer te behouden. Tot deze activiteiten vallen bijvoorbeeld een zwembeurt, bosspelen, een cinémabezoek en natuurlijk niet te vergeten… de traditionele afsluitingsfuif op donderdagavond!
 
Al deze ingrediënten vormen de ideale mix voor een geslaagde sportweek en dit is wat je van een VLP-paardensportkamp kan verwachten!
 
 

9. Interessante weetjes

Elke deelnemer die jonger is dan 12 jaar ontvangt in november 2018 een fiscaal attest. Dit fiscaal attest kan ingegeven worden bij de belastingaangifte van de ouders voor aanslagjaar 2018.
Opgelet, want als uw kind verjaart tijdens het sportkamp zal hij of zij een fiscaal attest ontvangen voor de dagen waarop hij of zijn nog geen 12 jaar was. Wanneer de verjaardag bijvoorbeeld valt op de woensdag van het sportkamp, zal u een fiscaal attest ontvangen voor maandag en dinsdag.

Voor medewerkers van BNP Paribas Fortis: Indien u een factuur wenst op naam van BNP Paribas Fortis, dient u dit aan te duiden op het inschrijvingsformulier.
Let op: facturen op naam van anderen dan BNP Paribas Fortis zijn niet mogelijk!
 
Ieder kind dat aangesloten is bij een ziekenfonds kan vaak een tegemoetkoming vragen voor het sportkamp. Als uw ziekenfonds hieraan deelneemt, kunt u op de website van uw ziekenfonds een formulier terugvinden dat u kunt laten invullen door VLP.
U kunt dit na afloop van het VLP-sportkamp doormailen of faxen naar VLP. Wij vullen dit in en bezorgen u dit terug. Dit ingevulde document kunt u aan uw ziekenfonds bezorgen.
 
Voor grote gezinnen of gezinnen met een lager inkomen is het vaak mogelijk om via uw plaatselijke OCMW een tegemoetkoming te vragen voor een VLP-sportkamp. Hiervoor neemt u contact op met uw OCMW-kantoor in uw gemeente.
 
Op VLP-sportkamp is het mogelijk om een eigen paard mee te brengen. Dit is echter een uitzondering op de standaard VLP-sportkampen. Indien u een eigen paard wenst mee te nemen, neemt u zeker op voorhand contact op met de kampplaats. De kampverantwoordelijke zal u meer informatie kunnen geven over de stalling, een eventuele opbergkast voor materiaal en andere afspraken.
Het meebrengen van een eigen paard of pony gaat vaak gepaard met een meerkost. Dit omdat voor uw paard een extra stal wordt voorzien met de daarbij horende kosten (stro, voeding…). Meer informatie hierover kunt u terugvinden op de website van de kampplaats of in de begeleidende brief die u elektronisch ontvangt bij inschrijven.
 
Ook wanneer uw kind aangepaste voeding moet krijgen (dieet, glutenvrije, vegetarisch...), neemt u op voorhand contact op met de kampplaats voor verdere afspraken te maken.
 
Op VLP-sportkamp is het verboden om kampers medicatie toe te dienen. Als uw kind toch medicatie zou moeten nemen, kunt u dit melden via de medische fiche. Deze medische fiche vindt u terug in de begeleidende brief. Hiervoor zult u ook schriftelijk moeten bevestigen dat u de kampplaatsverantwoordelijke toestemming verleend om deze medicatie te geven.
Hiernaast kunt u ook schriftelijke toestemming geven aan de kampplaatsverantwoordelijke om bij kleine ‘pijntjes’, zoals een blauwe plek, hoofdpijn, verstuiking… bepaalde zalf of medicatie toe te dienen. Deze toestemming kunt u ook verlenen via de medische fiche.
 
 
 

10. U heeft nog vragen?

Voor vragen over de inhoud van het sportkamp kunt u steeds contact opnemen met de kampplaats. HIER vindt u de contactgegevens van de kampplaatsen terug.
 
Indien u nog algemene vragen heeft of vragen over de administratie van de sportkampen kunt u gerust contact opnemen met Tori Poesen via sportkampen@vlp.be of 09/274 10 42.


Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian