contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39782
leden

Sportkampen - Voorstelling

 

Inschrijven kan vanaf 14 januari 2019

Bekijk HIER de online brochure van de sportkampen 2019

 

Met steun van Sport Vlaanderen


De VLP-sportkampen worden gesteund door Sport Vlaanderen. Dankzij vooropgestelde criteria, waaraan de VLP-sportkamen voldoen, bieden wij jouw kind een kwalitatief, leerrijk een aangenaam sportkamp.

 

 

 

Wat kan je verwachten op een VLP-sportkamp?

 • Alle lesgevers zijn gediplomeerd, met minstens een initiatordiploma van de Vlaamse Trainersschool (VTS, Sport Vlaanderen).
 • Deelnemers worden ingedeeld in homogene groepen van maximum 12 deelnemers.
 • Minimumleeftijd voor de door Sport Vlaanderen erkende internaatskampen: 6 jaar of deelname in het jaar dat je 6 wordt. Neem gerust een kijkje in de kampbrochure voor de exacte leeftijden op iedere kampplaats.
 • Minstens 4 uur per dag sportactiviteiten tussen de paarden. Je zal minstens 2 uur per dag paardrijden.
 • Er wordt per week een gedetailleerd programma met sport- en nevenactiviteiten opgemaakt.
 • Het paardrijden omvat verschillende onderdelen zoals dressuur, springen, voltige, wandelen, ponyspelen, …
 • Kennismaking met activiteiten op de manege zoals stallen mesten, stro geven, voederen, verzorging van de paarden…
 • Minimum 1 overdekte rijhal en een grote buitenpiste op iedere accommodatie.
 • De kampplaatsen beantwoorden aan alle geldende wettelijke, decretale en reglementaire voorschriften (brandweerattest, attest Toerisme Allen, ...).
 • Minstens 4 maaltijden per dag (ontbijt, lunch, vieruurtje, avondmaal).
 • Familiale sfeer waarin iedereen zich thuis voelt.
 • Veilig paardrijden bij een VLP-sportkamp.

 

Welke niveaus bieden wij aan op onze VLP-ruiterkampen?

Standaard worden zowel initiatiesportkampen als vervolmakingsportkampen aangeboden. Hiernaast bieden bepaalde accommodaties specialisatie-sportkampen aan, zoals springen, endurance, dressuur, eventing, stijlrijden of kidskampen en +17-kampen...
Hieronder kan je een overzicht terugvinden van alle specialisatiekampen in 2019.
 
Inhoud sportkamp 'Initiatie':
Op dit sportkamp leer je kennis maken met de paardensport in al zijn facetten. Je leert jouw paard leiden, poetsen, op-en afzadelen... Tijdens het paardrijden maak je kennis met de drie basisgangen stap, draf en galop. Je leert hoefslagfiguren rijden, rijden op het buitenbeen, doorzitten en tal van andere zaken.
 
Inhoud sportkamp 'Vervolmaking':
Wie de basisvaardigheden onder de knie heeft, kan terecht op een vervolmakingssportkamp. Je leert zelfstandig overgangen maken, de verlichte zit, nieuwe hoefslagfiguren, je maakt enkele sprongetjes en ook toilettage van het paard komt aan bod.


Inhoud 'Springkamp':
Dit sportkamp is weggelegd voor gevorderde ruiters die zich willen verdiepen in de discipline 'jumping'. Onder professionele begeleiding worden jouw springskills verder ontwikkeld. Opgelet: dit is een intensief sportkamp. Op sommige locaties moet je ook jouw eigen paard/pony meebrengen. Controleer zeker de brochure "VLP-sportkampen 2019" voor verdere informatie.
Zowel kampplaats Berg op Zoom als Meerdaalhof biedt springkampen aan.

Inhoud ' Endurancekamp':
Deze sportkampen zijn weggelegd voor gevorderde ruiters die zich willen verdiepen in de discipline 'endurance'. Deze iets wat minder bekende discipline in de paardensport kan je vergelijken met het lange-afstandlopen in de atletiek. Techniek, paardrijden binnen een bepaalde tijd, kaartlezen, ruiterpaden verkennen, ... tijdens deze sportkampen komen allerlei zaken aan bod. Ideaal dus voor ruiters die graag met paarden in de natuur rijden en die onder professionele begeleiding de Lilse bossen en de endurence-sport willen verkennen.

Inhoud 'Dressuurkamp':
Voor dressuurruiter wordt dit afzonderlijk kamp ingericht. Er wordt gewerkt aan de juiste houding en zit in de verschillende gangen. Je maakt ook kennis met nieuwe dressuurtechnieken en uiteraard kan de voorbereiding op een dressuurwedstrijd niet ontbreken. De trainer leert jou de kneepjes van het vak om op wedstrijd uit te blinken bij de jury!

Inhoud sportkamp 'Springen en Stijlrijden':
Onder professionale begeleiding van een ervaren trainer worden jouw stijl, techniek en rijkunst verbeterd volgens de principes van het stijrijden. Ruiters worden door Ruiterschool Rodeberg opgeleid om een perfect parcours te rijden. Hiernaast komen wedstrijdtoilettage en tal van andere zaken komen aan bod. Voor dit sportkamp moet je in het bezit zijn van een eigen paard.
 
Inhoud 'vervolmaking eventing':
Heb je reeds springervaring en de rijvaardigheid om een B-brevet af te kunnen leggen en wil je graag eens proeven van de eventing? Schrik je niet van een uitdaging en wil je graag leren een parcours af te leggen van natuurlijke vaste obstakels gecombineerd met water? Dan zijn deze kampen zeker iets voor jou! Tijdens deze kampen ga je meermaals op verplaatsing om verschillende eventing parcours te rijden in de mooie natuur onder professionele begeleiding van Stal De Vlierbeek.
 
Inhoud 'Kidskamp':
Nog klein maar wel helemaal gek op paardjes? Géén probleem hier! Schrijf je in voor de superleuke kidskampen, et als thema 'ridders en prinsessen', speciaal voor kinderen van vijf tot zeven jaar (geboortejaar 2012-2010). Je ontdekt hoe je met deze bijzondere dieren omgaat en hoe je ze optimaal verzorgt. Je leert op een speelse en veilige manier ponyrijden. Als leuke afwisseling is er ook voltige, waarbij je turnoefeningen doet op de rug van je pony. De pret kan niet op tijdens deze kidsweek!
 

Inschrijvingen en verzekeringen

Het inschrijvingsgeld van het sportkamp is inclusief verzekering. Alle deelnemers aan een VLP-sportkamp zijn dus verzekerd voor lichamelijk ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid bij alle activiteiten tijdens het VLP-sportkamp. 


Spoka, de site met keigoeie sportkampen voor jongeren!

Spoka is een website van de Vlaamse Sportfederatie (VSF) die meer dan 1.000 sportkampen bundelt. De VSF wil met dit initiatief sportkampen promoten bij jongeren die niet of weinig sporten. Alle sportkampen op WWW.SPOKA.BE worden georganiseerd door 16 leden-sportfederaties (waaronder de Vlaamse Liga Paardensport) van de Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF).

 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian