contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39781
leden

Algemene informatie


TREC staat voor Techniques de Randonnée Equestre de Compétition. Het is een jonge discipline en vormt een combinatie van wandelen, endurance en eventing.

Een TREC wedstrijd loopt normaal over twee dagen en bestaat uit drie verschillende proeven, die zich allemaal buiten afspelen. In Frankrijk, een land met een rijke trektochttraditie, bestaat TREC al sinds de jaren ‘80 en de populariteit van deze veelzijdige sport blijft wereldwijd groeien. TREC ruiters dienen over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken, zoals kaartlezen en gevoel voor oriëntatie. Op de eerste dag van de wedstrijd wordt de P.O.R gereden: na het traceren van de stafkaart vertrekken ruiter en paard voor een rit van 25 à 40 km. Oriëntatie onderweg gebeurt met kaart en kompas en bovendien moet men zich telkens aan een welbepaalde snelheid houden. Dit lijkt misschien niet moeilijk, toch is dit zeker en vast geen eenvoudig opdracht.

Dan volgt het tweede onderdeel, de M.A. of gangenbeheersingstest. Dit is het dressuuronderdeel waarbij men over een 150 meter lange lijn zo traag mogelijk galoppeert en zo snel mogelijk stapt.

De laatste proef is de P.T.V.. Deze proef bestaat uit 16 tot 18 hindernissen, die de goede communicatie van ruiter en paard testen in verschillende situaties. Dit zijn hindernissen zowel te paard als van op de grond: sprongen over natuurlijke obstakels zoals een boom of een beek, hellingen op en af, gehoorzaamheidsoefeningen zoals onbeweeglijk stilstaan, en precisieoefeningen zoals openen en sluiten van een poort enzovoort.

Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, raden we je aan om onderstaand filmpje te bekijken.


Ben je overtuigd? Terecht! Wat moet je nu precies weten vooraleer je kan starten met deze discipline? Dat ontdek je hier

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Saskia, zij gaat je met veel plezier meer vertellen over deze discipline. Je kan haar bereiken op het nummer 09/274 10 43 of via e-mail op saskia@vlp.be.Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian