contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Deelnemen?

  • Ik ben een beginner in deze discipline. Kan ik zomaar deelnemen aan een wedstrijd? 
  • Welke niveaus zijn er?
  • Wat is een licentie?
  • Welke licentie heb ik nodig om te kunnen deelnemen aan TREC-wedstrijden?
  • Moet mijn paard geïmmatriculeerd zijn? Is dit betalend? Hoeveel kost dit?
  • Hoe kan ik mezelf inschrijven?
  • Bij wie kan ik terecht met vragen?
Ik ben een beginner in deze discipline. Kan ik zomaar deelnemen aan een wedstrijd?

Zeker en vast. Door de lage instapdrempel zijn de initiatieproeven uitermate geschikt voor recreanten en beginnende TREC-ruiters. Initiatieproeven zijn de proeven van het niveau T1, deze worden gereden over een afstand van 12 tot 20 km aan een gemiddelde snelheid tussen de 6 tot 12 km/u. Deelnemers krijgen tussen de 8 en 14 hindernissen van 80 cm hoog voorgeschoteld die genomen moeten worden in het PTV-onderdeel.  

Er is geen brevettenverplichting voor de T1. Je kan starten met de laagste licentie (L01) aangevuld met een I-verzekering (totale kostprijs = 25 euro per jaar) waardoor je individueel verzekerd bent, dus ook tijdens activiteiten waaraan je op eigen initiatief deelnemt, buiten VLP. 

De inschrijvingskosten voor de wedstrijd zelf zijn minimaal (15 euro per wedstrijd). Uiteraard heb je daarnaast een vaccinatieboekje en een geldig paardenpaspoort nodig dat in orde is. Dan kan je zonder problemen deelnemen aan je eerste initiatierit. 

Data en voorprogramma’s van TREC-wedstrijden vindt de ruiter op de site onder het item kalender. Hier vind je meestal ook een routebeschrijving naar de wedstrijdterreinen.

Welke niveaus zijn er?

Er zijn niveaus binnen deze discipline, T1 - T4.

T1 = initiatieniveau = POR 12-20km, PTV 8-14 hindernissen (80cm)
T2= nationaal kwalificatieniveau = POR 20-30km, PTV 12-16 hindernissen (80cm)
T3= nationaal niveau = POR 35km, PTV 16 hindernissen (90cm)
T4 = internationaal = POR 45km, PTV 16 hindernissen (100 cm)

Wat is een licentie ?

Een licentie is een lidmaatschap bij VLP. In elk lidmaatschap zit een basisverzekering (C) inbegrepen, hiermee ben je verzekerd voor alle paardensportactiviteiten die georganiseerd worden door een VLP-club. Van zodra je op eigen initiatief gaat rijden (wandelingen, trainingen, wedstrijden, ...) heb je de I-verzekering nodig, dit is een aanvulling op de C. Wanneer je besluit de I-verzekering te nemen, bekom je dus een C-I. Hiermee ben je altijd verzekerd, ook tijdens activiteiten die los staan van een VLP-club. Wil je wedstrjiden rijden, heb je dus een C-I nodig.

Je kan kiezen tussen een recreatieve en een competitieve licentie. Je kiest voor een recreatieve licentie als je niet de intentie hebt om wedstrijden te rijden en gewoon verzekerd wil zijn tijdens het rijden. Een competitieve licentie neem je met het oog op het rijden van wedstrijden. Welke competitieve licentie je nodig hebt, hangt af van de discipline die je rijdt en het niveau.  Klik HIER voor een overzicht van alle competitieve licenties.

Heb je vragen i.v.m. je lidmaatschap of licenties? Neem dan contact op met Sara, zij helpt je graag verder. Je kan haar telefonisch contacteren op hetnummer 09/274 10 52 of via e-mail op sara@vlp.be of lincenties@vlp.be.

Welke licentie heb ik nodig om te kunnen deelnemen aan TREC-wedstrijden?

Normaal gesproken heb je een competitieve licentie nodig, maar bij de TREC is dit niet het geval. Je kan aan het T1-niveau (initiatieniveau) deelnemen met een recreatieve vergunning (L01). Wil je in het buitenland wedstrijden rijden? Zorg er dan wel voor dat je de uitbreiding C-I hebt of vraag de organisatie of zij een speciale verzekering voorzien.

In onderstaande tabel vind je het overzicht van de licenties die zowel in België als in het buitenland gelden. In de linkse kolom kan je de leeftijdscategorie raadplegen, de tweede kolom geeft aan welk niveau je kan/mag rijden, de derde kolom geeft aan welk type licentie je nodig hebt en in de laatste kolom kom je te weten welk brevet je hiervoor nodig hebt.

Opgelet: wie een competitieve licentie heeft voor een andere discipline, kan daarmee ook TREC rijden (je dient geen 2 licenties te nemen)!!!! Heb je een J03 (Jumping), dan geldt dit eveneens als D03 (Dressuur), T03 (TREC), ...

klik HIER voor het volledige overzicht en de tarieven van de licenties

Leeftijdscategorie Wedstrijdniveau Type licentie Brevet
ALLEN T4 (internationaal) T4 ruiterbrevet B /
westernbrevet B
ALLEN T4 (nationaal) T3 ruiterbrevet A /
westernbrevet A
JUN T3 (internationaal) T3 ruiterbrevet A /
westernbrevet A
ALLEN T2 & T3 (nationaal) T2 ruiterbrevet A /
westernbrevet A
ALLEN T1 L1 /
ALLEN Aangespannen T2 T2 menbrevet A
ALLEN Groom G1
of L1 + I
/

Moet mijn paard geïmmatriculeerd zijn? Is dit betalend? Hoeveel kost dit?

Ja, wanneer het paard in de T1- of T2-proeven start, dien je de immatriculatie niet te betalen. Je kan online een nummer ter registratie aanmaken via deze link.

Start je in de T3- of T4- proef? Dan is immatriculatie wel betalend. De kostprijs bedraagt 125,00 euro + 5% administratiekost. Dit is een eenmalige kost, hiermee is de immatriculatie levenslang in orde. Ook dit kan je zelf online via deze link

Hoe kan ik mezelf inschrijven? 

 Klik hier.

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Bij Saskia Willems, verantwoordelijke voor TREC bij de Vlaamse Liga Paardensport.
Zij is te bereiken via het telefoonnummer 09/274 10 43 of via e-mail: saskia@vlp.bePartners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian