contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39370
leden

Mei

Tijdens de maand mei leggen we de focus op het belang van de ruiterhelm. Met de slogan 'Zet 'M Op' willen we alle ruiters, zowel jong als oud, van beginner tot gevorderde, aansporen om altijd een ruiterhelm te dragen. 

‘Het zal mij wel niet overkomen’ denken de meeste sporters, hoewel een ongeval snel gebeurd is. Externe factoren spelen hierbij een grote rol. Denk maar aan een paard dat schrikt van spelende kinderen of een vreemd voorwerp dat het paard niet kent. Paardrijden is een sport waarbij dieren betrokken zijn en kan dus erg onvoorspelbaar zijn. Ook al heb je jaren ervaring, de kans op een ongeval blijft altijd bestaan.

Wie bij een val geen ruiterhelm draagt, heeft een grotere kans om een ernstig letsel op te lopen. Deze gevolgen zijn aanzienlijk. In het beste geval kom je er met de schrik van af maar de kans op een hersenschudding, fracturen, open wonden en zelfs verlamming is reëel.

Een ruiterhelm vangt namelijk de eerste klap op. Daarnaast is het hoofd ook beschermd tegen voorwerpen. Het is dus niet verwonderlijk dat veel clubs het verplichten om een ruiterhelm te dragen tijdens en naast de lessen.

Wij willen graag iedereen aansporen om altijd een ruiterhelm te dragen bij het paardrijden zodat dit een evidentie wordt binnen de club, maar ook thuis en op wandeling. Zet 'm op!Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian