contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39324
leden

Over VLP - Voorstelling 

De Vlaamse Liga Paardensport vzw werd opgericht op 7 november 2000 uit de Vlaamse Interregionale Paardensport Federatie.

De Vlaamse Liga Paardensport is als liga de exclusieve Vlaamse Vleugel van de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie (KBRSF), die als enige erkend is in ons land door de internationale paardensportfederatie FEI. Sinds 1 januari 2004 is de Vlaamse Liga Paardensport ook de fusiefederatie met de Bond van manegerijscholen (Bomari).

De Vlaamse Liga Paardensport vzw is met 5 provinciales, meer dan 600 aangesloten clubs en een totaal van een 38948  leden in 2017 de grootste paardensportfederatie van Vlaanderen. Naast de 3 Olympische disciplines dressuur, eventing en jumping vallen ook de disciplines endurance, horseball, mennen, para-equestrian, reining en voltige en de onder de werking van VLP.

Naast de organisatie van de competitie zorgt VLP ook voor een recreatief aanbod: één van de peilers in dit recreatieve aanbod is de brevettenwerking en de opleidingen. In 2015 hebben 4.112 sportbeoefenaars een brevet afgelegd. Naast de brevettenwerking en opleidingen zijn ook de VLP-sportkampen een centraal thema in het recreatieve aanbod. In 2015 volgden meer dan 2.200 jongeren een VLP-sportkamp. Jaarlijks is hier een stijging waar te nemen.

Tenslotte is ook communicatie een van de troeven van VLP. Via haar website (gemiddeld 35.000 bezoekers per maand), de VLP-Gazet (op evenementen), groeiende Facebookpagina (meer dan 11.000 likes), info-avonden … worden haar leden via verschillende kanalen geïnformeerd.

 


Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian