contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39370
leden

Dressuur - Algemeen


Dressuur is de ultieme expressie van paardentraining en wordt beschouwd als de kunst van de paardensport. Deze olympische discipline geeft de impressie dat het paard de bewegingen op eigen commando uitvoert. Paard en ruiter rijden een aantal bewegingen, gekend als “figuren” in een volledig vlakke piste van 40x20m of 60x20m. De piste is omgeven door een aantal letters, waarop de figuren gereden moeten worden. Het paard moet de 3 gangen (stap, draf en galop) tonen, alsook vlotte overgangen. Een of meerdere juryleden geven op elke figuur een punt van 0 tot 10. De opgetelde punten vormen een bepaald percentage en de ruiter of team met het hoogste percentage wint.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. In onderstaand filmpje zie je de kür op muziek van de leading lady binnen dressuur in België en VLP Talent Jorinde Verwimp met haar ruin Tiamo op de internationale dressuurwedstrijd op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen in 2016.
 

 
 
Seniors
Chef d'équipe Jeroen Van Lent
Technisch manager Sjef Janssen 
   
Pony's, Juniors en Young Riders
Chef d' équipe Alain Rauw


Partners:

met steun van:

media partners:


projecten:
 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian