contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39964
leden

Wall of fame

Meer dan 10 jaar geleden, namelijk in 2006, lanceerde de toenmalige VLP endurance commissie een project om haar internationale enduranceruiters te ondersteunen en dit in samenwerking met Cavalor. De VLP Master Award was geboren en betekende een erkenning met een financiële beloning voor de VLP combinatie die voor het eerst een wedstrijd succesvol uitrijdt en dit over een afstand van minstens 100km. De award werd toen uitgereikt tijdens de Kerstjumping te Mechelen. Dit project was een succes en werd in 2011 uitgebreid met de Professional award (afstand van 120km) en de Expert Award (afstand van 160km). 

De uitreiking werd in de loop der jaren verlegd naar de Flanders Horse Expo en maakt sinds 2016 deel uit van de jaarlijkse VLP-enduranceavond. Sinds opstart van de Award-werking behaalden verschillende VLP-combinaties deze status. KLIK HIER om de awardwinnaars te bekijken.

In 2018 werden alle VLP awards behaald, namelijk :

Master Award: 

Fausto Janssen met Ak al Akbar op de CEI* 100 km te Etalle (B)

Liesje Deneyer met Nahlu op de CEI* 100 km te Etalle (B)

Veerle Goosenes met Quorem op de CEI* 100 km te Mont Le Soie (B)

Anika Penne met Andras op de CEI* 100 km te Büllingen (B)

Tom De Doncker met Ffaxx op de CEI* 100 km te Büllingen (B)

 

Professional Award:

Sophie Kerkhove met Jordin op de CEI** 2x70 km te Etalle (B)

Sophie Bertrand met Fadilla op de CEI** 2x70 km te Etalle (B)

Anika Penne met Andras op de CEI** 2x70 km te Wimmenau (FR)

Tom De Doncker met Ffaxx op de CEI** 120 km te Dwingeloo (NED)

 

Expert Award: 

Sammy Seigers met Krezus CEI*** 160 km te Ermelo (NL)

Bruno Van Gestel met Berezig op de CEI*** 160 km te Wimmenau (FR)

 

Voor de kwalificatiereeksen werd in 2009 een apart project opgezet, namelijk de Flanders Endurance Cup of kortweg de ‘FEC’. Dit is een regelmatigheidscriterium voor de combinaties die deelnemen aan de kwalificatiereeksen (dus 30, 40 en 60km) op VLP-wedstrijden. De top 5 van dit criterium wordt jaarlijks gehuldigd op de VLP enduranceavond samen met de awardwinnaars. Dit criterium werd in 2010 door de nationale endurancecommissie aangevuld met de Belgian Cup, een criterium voor enkel de 80km en CEI* ritten op KBRSF wedstrijden. Tot op heden werd deze Belgian Cup steeds door een VLP-combinatie gewonnen.

Om de VLP jeugd te steunen werd in 2014 een jeugdversie van de FEC gelanceerd. Dit is een criterium voor VLP-ruiters van 21 jaar of jonger voor alle afstanden op VLP-wedstrijden (de 20km kennismakingsreeks inbegrepen). KLIK HIER om de winnaars van de FEC, FEJC en de Belgian cup te bekijken.

KLIK HIER om de winnaars van het Vlaams Kampioenschap van de voorbije jaren te bekijken. 

De jaarlijkse behaalde awards en ranking in de verschillende criteria wordt vanaf nu bijgehouden op de VLP-website onder deze endurancerubriek.  Het reglement van de verschillende initiatieven vind je ook hier terug : http://www.vlp.be/endurance/Endurance-Reglementen/

 

Jan Deprez

Voorzitter VLP endurancecommissie”Partners:

met steun van:

media partners:


projecten:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian