contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Stokpaardrijden

VLP en Jumping Mechelen slaan de handen in elkaar en voegen dit jaar een nieuwe discipline toe aan het programma: Stokpaardrijden! 

In Finland, Zweden en Duitsland is stokpaardrijden (of beter gekend hobbyhorsing) al jarenlang populair en wordt het door duizenden tieners beoefend. Vlaanderen kan niet achter blijven en daarom wordt er voor het eerst in België een officiële stokpaardrijdencompetitie georganiseerd, en wat voor een! Het Vlaams Kampioenschap stokpaardrijden met een grote finale op de Christmas Arena op Jumping Mechelen!

De wedstrijd bestaat uit drie categorieën: 

 

Kids

(5-10 jaar)

Jonkies

(11-16 jaar)

Profies

(17-79 jaar)

Hoogte Kruisjes tot max. 20cm 40cm - 70cm 60cm - 90cm
Quotering
  • Foutloos parcours
  • Originaliteit
  • Stijlrijden
Rechtstreeks op tijd Rechtstreeks op tijd
Aantal sprongen 4 5 6
  Verkleden verplicht    

Ben je creatief, lenig, enthousiast en helemaal klaar voor deze originele competitie? Maak je dan snel klaar voor de selectiewedstrijden. Er zijn 3 selectiewedstrijden:

Datum en locatie selectiewedstrijden:

  • 11/11/2019 – Woutershof (Kuringen)
  • 24/11/2019 – De Hoefslag (Zwijnaarde)
  • 1/12/2019 – Groentenjumping (Sint-Katelijne-Waver)

De vijf beste per reeks (kids, jonkies en profies) en per selectiewedstrijd gaan naar Mechelen, per leeftijdscategorie gaan er dus 15 deelnemers naar Mechelen. Je moet in het bezit zijn van je eigen stokpaardje, en het mag zelfgemaakt zijn. Hoe creatiever, hoe sportiever! D stok moet een minimale lengte hebben van 60cm (inclusief hoofd). Het hoofd moet uiteraard paardachtig zijn. Heb je geen stokpaardje? Geen nood! Je kan er ook lenen, mits betaling van een waarborg. 

INSCHRIJVEN VOOR DE SELECTIEWEDSTRIJDEN VIA DEZE LINK

Inschrijven kan vanaf dinsdag 29/10 vanaf 13u, via de VLP-website. Je hebt hiervoor een lidmaatschap bij VLP nodig (minimum L01). Een nieuw lid kan aan verlaagd tarief een lidmaatschap aanvragen (€10). Een deelname kost €5 en dient betaald te worden aan het secretariaat. Voor elke deelnemer is er een leuk aandenken. 

Veel succes!Partners:

met steun van:

media partners:


projecten:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian