contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40127
leden

IMMATRICULATIE /IDENTIFICATIE


Om deel te nemen aan officiële wedstrijden (bij TREC vanaf proef T3), moet de RUITER beschikken over een licentie (jaarlijks te vernieuwen). Een licentie aanvragen kan bij VLP, Klik hier.

Ook het paard of de pony moet beschikken over een licentie, genaamd IMMATRICULATIE. Deze immatriculatie is levenslang en dien je aan te vragen bij de KBRSF (nationale federatie). Klik hier.

Daarnaast moeten paardachtigen die verblijven op Belgisch grondgebied sinds 1 januari 2010 verplicht CORRECT GEÏDENTIFICEERD zijn (= beschikken over een EU-conform paspoort, een microchip en ingeschreven zijn in de centrale databank). Dit is de verantwoordelijkheid van de Belgische Confederatie van het Paard.
 

1. Immatriculatie paarden voor het leven

In 2001 is de “immatriculatie voor het leven” ingevoerd. Dit is een levenslange officiële registratie van paarden en pony’ door de nationale ruitersportfederatie KBRSF. Deze immatriculatie is verplicht om kunnen deel te nemen aan officiële wedstrijden! Een paard is levenslang geïmmatriculeerd door het betalen van een éénmalige immatriculatie van 125 euro (+ 5% administratiekost).

Verandering van eigenaar

Indien een paard na immatriculatie van eigenaar verandert, moet de registratie van deze nieuwe eigenaar gemeld worden aan de KBRSF via het formulier “wijziging van verantwoordelijke”. Dit formulier is samen met de immatriculatiekaart afgeleverd. De registratie van een nieuwe eigenaar kost 25 euro. Nadien wordt een nieuw immatriculatiebewijs afgeleverd aan de nieuwe eigenaar.

Procedure

Via www.equibel.be kan je je paarden online immatriculeren. Via deze weg kan je alle gegevens doorgeven en ook onmiddellijk de betaling uitvoeren. De immatriculatie is dan meteen geldig.
 

  • Klik hier voor het formulier 'wijziging van verantwoordelijke' 

Metingsbewijs: lijst erkende dierenartsen

De lijst met erkende dierenartsen voor een metingsbewijs kan u HIER raadplegen.

 

 

2. Identificatie paardachtigen


Vanaf 01/01/2014 kan je online je paard identificeren via www.cbc-bcp.be.

Meer info hieromtrent kan je terugvinden in onderstaande powerpoint, alsook via de website www.cbc-bcp.be of www.vlacopaard.be.

 

 

Onderstaand vind je volgende documenten terug:

-       Powerpoint wijziging identificatie paarden

 


Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian