contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39964
leden

Opleiding - Menbrevetten


Inleiding

 

Mennen zit nog steeds in de lift. De mensport groeit en steeds meer mensen zoeken hun genot in het recreatieve mennen. In de huidige toenemende verkeersdrukte is het niet onbelangrijk om de mensen te begeleiden in hun omgang met het paard en het mennen. De VHS heeft in samenwerking met VLP en MKB een lesboek uitgegeven dat de basis vormt voor de opleiding naar de menbrevetten. Naast het menbrevet A dat zich vooral richt naar de recreatieve menner wordt ook het menbrevet B uitgereikt, dit is verplicht voor deelname aan menwedstrijden.

 

 
Veel plezier met het mennen !


Richtlijnen en eindtermen


De richtlijnenbundel bevat alle relevante informatie voor deelnemers, organisatoren en juryleden. Je vindt er informatie over o.a. volgende items:

 

  • De inschrijving voor een examen als deelnemer;
  • De aanvraag van een menbrevetexamen als club;
  • De kostprijs van een menbrevetexamen;
  • De aanschaf van een boek menbrevetten;
  • De eindtermen voor het menbrevet (Wat moet je kunnen/kennen als deelnemer !)
  • ....

 

--- Klik hier om de richtlijnenbundel te downloaden ---

 

Proeven 

 

(Klik op de proeven om te downloaden)

Nuttige documenten 

(Klik op de documenten om te downloaden)

De aanvraag van een examen menbrevetten dient te gebeuren via www.vlpclubs.be en dit 2 maand op voorhand. Ook de verzamelstaten en evaluatieformulieren  zijn terug te vinden op www.vlpclubs.be.

 

Duplicaat aanvragen

Het is mogelijk om een duplicaat van een brevet aan te vragen. Hieronder vindt u het stappenplan voor het aanvragen van een duplicaat.

Hoe aanvragen?
1. Vul uw gegevens en de aanvraag in via het aanvraagformulier
2. Voer de betaling uit die u kunt terugvinden op de bevestigingspagina na het invullen van de aanvraag.
3. Pas wanneer wij een aanvraagformulier en een betaling ontvangen hebben wordt uw duplicaat aangemaakt.

Kostprijs?
De kostprijs voor een duplicaat van een brevet bedraagt € 6,05 (inclusief BTW) per brevet en wordt per post naar uw thuisadres verzonden. 

Wanneer ontvangen?
De duplicaten worden 1 keer per maand aangemaakt en verzonden. Hou er rekening mee dat het bijgevolg tot 5 weken kan duren voordat u dit thuis of per email toegezonden krijgt.

OPGELET!
- In het aanvraagformulier moet u zeker de locatie waar u het brevet heeft behaald en het jaar waarin u het brevet heeft behaald vermelden. Zonder deze 2 gegevens kan uw brevet niet gevonden worden.

- Indien u voor 01/01/2012 aan een brevetafname heeft deelgenomen is het niet mogelijk om afzonderlijke resultaten van onderdelen op te vragen (bv. enkel geslaagd voor de theorie). Deze resultaten worden niet bijgehouden.
Enkel volgende resultaten kunnen opgevraagd worden voor 01/01/2012:

 

  • Resultaten van het volledige menbrevet A
  • Resultaten van het volledige menbrevet B

 

 

 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian