contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
13972
leden

Nieuws

09/05/2018 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: ​VLP krijgt goed rapport aangaande “Goed Bestuur”

De voorbije weken was er heel wat commotie in de pers over het bestuur van heel wat sportfederaties. Met het nieuwe decreet op de sportfederaties zijn er heel wat wijzigingen en verwachtingen aangaande “Goed Bestuur” en dat heeft Minister Muyters duidelijk laten blijken.

Zo heeft Minister van Sport Muyters bijvoorbeeld de Code Muyters in het leven geroepen. Met deze code wil de minister de sportsector engageren voor de drie basisprincipes van “Goed Bestuur”: transparantie, democratie en een degelijke interne controle. De code geeft een uitgebreid arsenaal aan concrete en praktische regels en tips.

Na een eerste zelfevaluatie bij het begin van deze legislatuur haalde VLP een score van ongeveer 40% op deze basisprincipes volgens het vooropgestelde verwachtingspatroon. 

Het bestuur van VLP heeft in samenwerking met het hele VLP-team het voorbije jaar verschillende maatregelen genomen om ondermeer de transparantie te vergroten en tevens verdere interne controlemechanismes ingebouwd. Kortom, er zijn heel wat inspanningen geleverd.

Na één jaar en als resultaat van een doorgedreven audit hebben we een score gekregen vanuit Sport Vlaanderen van 64%.  Daarmee zit VLP ver boven het Vlaamse gemiddelde. We zijn (nog) niet de beste van de klas maar onze inspanningen hebben duidelijk resultaat opgeleverd.

Glenn Maes, voorzitter van VLP is verheugd met deze score. “We zijn blij dat de ideeën en inspanningen van dit eerste jaar duidelijk vruchten hebben afgeworpen.  Tegelijkertijd weten we dat dit niet het eindpunt is. Goed Bestuur is geen zaak van een audit en een momentopname. Goed Bestuur moet in onze genen zitten en is een dagdagelijkse opdracht voor het hele team.  De komende jaren zullen we hier verder op inzetten zodat we vooraan in het peloton zitten.  VLP heeft op vele terreinen een leidersrol gehad en dat willen we ook zo houden.  Een resultaat “met onderscheiding” moet het minimale doel zijn. Enkel zo kunnen we net dat ene stapje voor blijven”, aldus Glenn Maes.

We stellen vast dat er inderdaad nog werk aan de winkel is maar we schrikken hier niet voor terug.  Integendeel, samen met het VLP-team zullen nog bijkomende zaken onder de loep genomen en we zullen verdergaan met het maken van bewuste keuzes waar de komende 4 jaar op ingezet zal worden. Goed Bestuur is niet iets wat op papier moet kloppen. Het moet vooral gedragen worden door de ganse organisatie.


Auteur: CM
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian