contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
36217
leden

Nieuws

05/02/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: Clinic

Doping is een veelbesproken onderwerp, waarover heel wat misverstanden bestaan. De FEI heeft strenge dopingregels opgesteld om fraude te voorkomen en het welzijn van de paarden te garanderen. In sommige gevallen worden paarden bewust gedopeerd om de prestaties te verbeteren, maar heel vaak is een positieve dopingtest het gevolg van onwetendheid of onvoorzichtigheid van de ruiter of de grooms. De regels zijn complex en labels als "100% natuurlijk" of "voor sportpaarden" geven geen garantie op dopingvrije producten. Een paard dopingvrij houden is dan ook moeilijker dan het op het eerste zicht lijkt. 

Op zaterdag 23 februari om 19.00u organiseert VLP-endurancevereniging VLAR een clinic met als titel "Dopingvrij, moeilijker dan je denkt"

In deze clinic worden de FEI dopingregels toegelicht:

  • Wat mag wel en wat mag niet
  • Wat is een medicatieregister voor sportpaarden, etc

Daarnaast worden veel voorkomende fouten en misvattingen besproken, aangevuld met enkele voorbeelden. Vanaf volgend jaar heeft niemand dus nog een excuus voor een positieve dopingcontrole!

Deze clinic gaat door te Sint-Niklaas en staat open voor alle ruiters van ieder niveau.  Docente is dokter Sofie Ven, zelf actief amazone op CEI**-niveau.

Er wordt een kleine vergoeding van € 5,00 gevraagd worden voor de huur van de zaal. Deze mag overgeschreven worden op de rekening van VLAR : BE98 7380 3060 0993

Men is pas ingeschreven na overschrijving + melding via mail naar vlar@telenet.be   De precieze locatie wordt bij inschrijving aan de deelnemers vermeld.

Op het einde van de clinic volgt er nog een korte voorstelling van Equistro met een uitleg hoe er met hun produkten en supplementen dopingvrij gewerkt kan worden.  Equistro wordt in 2019 de sponsor van de best condition award van de 80km reeksen op alle KBRSF CENs.  Na de clinic is er nog mogelijkheid om na te praten bij een drankje.

 


Auteur: HB via Jan Deprez
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian