contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

20/09/2017 | Algemeen | Clubs   |  

Algemeen: Eventing Waregem gaat van start

Van 21 tot 24 september wordt Military Waregem georganiseerd. Military Waregem werd voor het eerst georganiseerd in 1980 en is intussen uitgegroeid tot een echte klassieker, gewaardeerd in binnen- en buitenland. Ook dit jaar wordt er de FEI Nations Cup georganiseerd en voor het vijfde jaar op rij wordt tijdens deze internationale eventing het Belgisch Kampioenschap gereden. Het crossparcours werd gebouwd door de bekende Willis Brothers in samenwerking met Levi Ryckewaert en Dirk Vanderbeken. Het heuvelachtige parcours in Anzegem kreeg enkele aanpassingen zoals een nieuwe hindernis aan de watersprong. Het belooft alweer een topeditie te worden!

Programma

Dit jaar zullen er vier internationale reeksen, CIC1*, CICO1* NC Juniors - CIC2* en CICO3* FEI Nations Cup georganiseerd worden. Het Belgisch Kampioenschap seniors wordt gereden op 3*- niveau, het BK Young Riders zal worden gereden op 2*- niveau en een landenwedstrijd voor junioren op 1*-niveau. Verschillende Belgische topruiters zijn aanwezig zoals Karin Donckers, Joris Vanspringel, Lara de Liedekerke, ... Wie zal huidig Belgisch Kampioen Joris Vanspringel opvolgen? Het belooft een spannend kampioenschap te worden!

Naast de Belgische top zakt de wereldkampioene Sandra Auffarth (GER) af naar Waregem om deel te nemen aan de prestigieuze FEI Nations Cup. Verder zijn er nog een tal van grote internationale namen uit 7 verschillende landen Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Nederland en Zweden die deelnemen aan de International Military Waregem.

Op donderdag 21/09 en vrijdag 22/09 staat het onderdeel dressuur op het programma en zaterdag 23/09 volgt de springproef, deze zullen doorgaan op de nieuwe eb- en vloedpiste van Sport Vlaanderen Waregem. Zondag 24/09 gaat de publiekstrekker van dit evenement door, namelijk de cross-country die wordt gereden op de terreinen van Kasteelpark Hemsrode in Anzegem.

Klik hier en bekijk het volledige programma.

 

Dré-route op Military Waregem

Zoals elk jaar worden er tal van randactiviteiten georganiseerd, zoals een lifestylebeurs, champagnetent voor iedereen toegankelijk, ... Ook de Dré van de VLP zal aanwezig zijn tijdens dit evenement. Op zondag 24 september kunnen kinderen van klein tot groot deelnemen aan de Dré-route met 5 activiteiten. Via deze activiteiten kunnen de kinderen de wereld van de paarden en eventing leren kennen. Na afloop krijgen de kinderen een leuk aandenken. De Dré-route is volledig gratis en iedereen kan deelnemen aan deze sportieve route.

 

Wil je komen supporteren en de Dré-route tot een goed einde brengen? Alle informatie over de ticketverkoop vind je hier terug.

Meer informatie vind je hier op de officiële website van het evenement.

Op deze link kunt u vanaf donderdag de wedstrijd live volgen.

De cross-country op zondag wordt ook live uitgezonden: www.focus-wtv.be/live

 

Tot dan, want het belooft alweer een topevenement te worden!

 

Auteur: JF
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian