contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

10/04/2018 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: Marc Van Dijck en Pascale Lambilotte aangesteld als nieuwe jeugdadviseurs van Belgische federatie

Afgelopen weekend stond voor de Belgische jumpingjeugd een thuismatch op het programma, want zij streden in Opglabbeek voor de Belgische eer tijdens de CSIO Pony’s, Children, Juniors en Young Riders.

En dat deden ze op vrijdag met brio, want de Young Riders (Jeroen De Winter, Arnaud Gaublomme, Gilles Thomas, Dieter Vermeiren) onder leiding van Rik Deraedt slaagden erin om voor het 3e jaar op rij het goud in België te houden.  Het team Junioren, dat bestond uit Emilie Conter, Claire Putters, Max Sebrechts en Alexander Housen, en dat eveneens begeleid wordt door Rik Deraedt, eindigde eveneens op het podium en keerde huiswaarts met een bronzen medaille, net als de Children (Albert Bruyneel, Valentina Houben, Elise Van Den Branden en Evelyne Putters) van Jean-Jacques Mathijs.

Aaron Thijskens, Amber Frederick, Marthe Van Gorp en Gilles Nuytens, die samen het ponyteam vormden, kwamen op zaterdag aan de start, en deden wat van hen verwacht werd. Zij sleepten een welverdiende zilveren medaille in de wacht.

De afgelopen seizoenen konden de beiden chefs d’equipe rekenen op de professionele hulp van de twee adviseurs van de KBRSF, Maurice Van Roosbroeck en Evelyne Blaton.  Beiden gaven echter begin februari 2018 aan dat ze wensten te stoppen.

Daarom ging de Federatie op zoek naar waardige opvolgers, en die vond de Topsportcel van KBRSF in Pascale Lambillotte en Marc Van Dijck.

Marc Van Dijck kennen we vooral van zijn rijkgevulde internationale carrière als springruiter, maar ook als gerenommeerd sportpaardenfokker.

Pascale Lambilotte van haar kant heeft er eveneens een zeer rijkgevulde internationale carriere als jumpingamazone op zitten, met deelnames aan meerdere nations cups, en ze is nog steeds actief als ruiter in de Belgische springsport. Zij concentreert zich tevens op de opleiding van jonge springpaarden.

Wij wensen onze nieuwe adviseurs veel succes en bedanken Evelyne en Maurice voor hun bijdrage de afgelopen jaren.

 


Auteur: CM
Foto's: Equibel, Paardenfotograaf
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian