contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39803
leden

Nieuws

05/11/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: Nieuw huishoudelijk reglement

Op 16 september 2019 keurde de raad van bestuur van VLP een nieuw huishoudelijk reglement goed.

De vorige minister van sport, Philippe Muyters, vaardigde tijdens de vorige legislatuur een Code Goed Bestuur uit. Deze code bevat een aantal principes waaraan bestuursorganen van sportfederaties best aan voldoen. VLP heeft dan ook werk gemaakt van de implementatie van deze principes in haar eigen interne (en externe) werking.

Het nieuw huishoudelijk reglement is daar een voorbeeld van. Het is ten opzichte van het oude reglement vereenvoudigd, gemoderniseerd en meer afgestemd op de statuten (die recentelijk eveneens werden gewijzigd). Onder meer een belangrijke toevoeging bij het huishoudelijk reglement is een algemene gedragscode, die gedragsprincipes bevat waarvan VLP van oordeel is dat iedere betrokkene bij haar organisatie aan dient te voldoen. Dit betreft zowel de sporters, de clubs, de bestuurders, de officials en ga zo maar door. 

Wil je een snelle blik werpen op de de wijzigingen? Bekijk dan even de wijziging van het huishoudelijk reglement in 10 stappen. Zo ben je meteen mee!

Heb je graag een volledig overzicht? Bekijk dan hier het volledig huishoudelijk reglement. 


Auteur: BDB
Foto's: Archief VLP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian