contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40133
leden

Nieuws

30/01/2017 | Algemeen |   |  

Algemeen: Seminarie paardenhouderij en identificatie van paarden tijdens Flanders Horse Expo

Het Departement Landbouw en Visserij en PaardenPunt Vlaanderen organiseren op zaterdag 25 februari 2017 tijdens Flanders Horse Expo Seminarie: Paardenhouderij "Identificatie van paarden"

Sinds 2008 moeten alle paardachtigen die op Belgisch grondgebied verblijven correct geïdentificeerd zijn. Dit betekent dat uw paard moet beschikken over een EU-conform paspoort, moet gechipt zijn en bovendien moeten de gegevens van uw paard geregistreerd zijn in de centrale databank. Deze centrale databank wordt beheerd door de Belgische Confederatie van het Paard, terwijl Paardenpunt Vlaanderen instaat voor de administratieve opvolging van de Vlaamse identificatiedossiers. Wanneer uw paard sterft, verhuist of verkocht wordt, moeten deze gegevens aangepast worden in de centrale databank. Begin 2016 werd er een nieuw systeem uitgewerkt voor de databank, namelijk Horse ID, waardoor het nu mogelijk is voor paardenhouders om online hun paard te registreren, wijzigingen door te geven en informatie op te zoeken.

Aangezien er nog zeer veel vragen zijn over de identificatie en registratie van paarden en de online procedure, vroegen zij enkele specialisten ter zake om de meest relevante informatie te bundelen in een voor iedereen toegankelijke en boeiende voordracht.

Programma

Het seminarie start om 10:00 en zal eindigen rond 12:00.

 • VERWELKOMING
  Prof. Dr. Frank Gasthuys – Voorzitter, Raad van bestuur PaardenPunt Vlaanderen
 •  INTRODUCTIE IN DE WETGEVING VAN DE IDENTIFICATIE VAN PAARDEN
  Hanne Geenen – Beleidsthemabeheerder, Vlaamse overheid - Departement Landbouw en Visserij
 •  HORSE ID
  Carine Luys – Directeur, PaardenPunt Vlaanderen
 •  IDENTIFICATIE VAN STAMBOEKPAARDEN
  Rudi Eerdekens – Directeur, Belgian Warmblood - BWP
 •  EIGENDOMSRECHT & VERPLICHTE IDENTIFICATIE
  Jan Deboitselier – Manager, PaardenPunt Vlaanderen

Inschrijven

Tijdens je bezoek aan Flanders Horse Expo, kan je gratis deelnemen aan dit seminarie.

Inschrijven kan via voorlichting@lv.vlaanderen.be. Vergeet uw naam en "Seminarie Paardenhouderij – Gent" niet te vermelden.

Eventueel kan er ook ter plaatse ingeschreven worden, maar om ervoor te zorgen dat iedereen een presentatiemapje krijgt, vraagt Paardenpunt Vlaanderen om tijdig in te schrijven!

Bijlage:

Uitnodiging seminarie 'Identificatie van paarden'


Auteur: EVW
Foto's: Paardenpunt Vlaanderen
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian