contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
37436
leden

Nieuws

20/11/2018 | Algemeen | Topsport   |  

Algemeen: Unanieme steun voor herverkiezing van Ingmar De Vos als FEI-Voorzitter

Ingmar De Vos werd vandaag herkozen als Voorzitter van de FEI op de Algemene Vergadering in Manama (BRN), waar hij beloofde voort te bouwen op het succes van zijn eerste ambtsperiode. De Belg kreeg unanieme steun voor een tweede ambstermijn van vier jaar van de afgevaardigden die 133 Nationale Federaties vertegenwoordigden en kreeg een staande ovatie.

Het is voor het eerst sinds 2002 dat er geen tegenkandidaat is voor de toppositie van de FEI. De Belg is de 13de FEI-President sinds de Federatie in 1921 werd opgericht en pas de vierde die ook IOC-lid is geworden.

"Ik geloof in onze sport, in onze gemeenschap en onze mogelijkheden", zei Ingmar De Vos in zijn speech. "Het zijn interesante tijden voor de paardensport. We zijn aan het groeien, er komen elk jaar meer ruiters and fans bij en we hebben zeven fantastische en uiteenlopende disciplines!

"Samen - en dit is een sleutelwoord - samen zullen we onze sport blijven ontwikkelen om nieuwe atleten, nieuwe fans en nieuwe sponsors te genereren. En we doen dit door te zorgen voor een geweldige sport, continue vernieuwing  en geweldige events om de unieke kenmerken van onze disciplines te laten zien.

Een van mijn prioriteiten is het bijeenhouden van onze gemeenschap en zekerstellen dat we één front vormen, want dit is hoe we de sport verder kunnen ontwikkelen. We zijn samen op deze reis. Het is geen missie van één persoon, maar van een gemeenschap en ik wil iedereen hier aanwezig bedanken voor alles wat we samen hebben bereikt en wat we nog gaan bereiken."

Hij sprak een hartelijk dankwoord uit aan zijn vrouw Sabine en aan hun vier kinderen voor hun niet aflatende steun, alvorens zijn voorgangster HKH Prinses Haya al Hussein te bedanken voor haar visionair leiderschap en zijn mentor, wijlen Jacky Buchmann, de voormalige voorzitter van de Belgische Ruitersportfederatie KBRSF.

Onder zijn leiding heeft de FEI meer jongeren aangetrokken en een toenemende globalisering gezien. Daarnaast zijn er verbeteringen in de organisatie aangebracht en belangrijke veranderingen doorgevoerd in de televisie en digitale media strategie.

In zijn programma van het voorzitterschap voor 2018-2022, A Roadmap for the Future, heeft Ingmar De Vos gezegd verder te werken op basis van de structuur van zijn eerste ambtstermijn. Deze structuur is gebouwd op vijf pijlers, elk met zijn eigen mijlpalen.  De vijf pijlers zijn: 1) het dienen van onze gemeenschap, 2) sport is onze hoofdactiviteit, 3) paardensport op de Olympische Spelen, 4) Solidariteit als motor van ontwikkeling 5) paarden als onze partners.

Volgens de statuten van de FEI kan een voorzitter tot drie termijnen van vier jaar in functie blijven. Ingmar De Vos werd voor het eerst gekozen in 2014 op de Algemene Vergadering van de FEI in Bakoe (AZE) na drie jaar als FEI Secretaris-Generaal op het hoofdkwartier van de FEI in Lausanne (SUI) te hebben gewerkt.

De Vos (55), die in september 2017 tot IOC-lid werd gekozen, is ook lid van de Vereniging van de Olympische Zomersportfederaties (ASOIF), lid van twee IOC-commissies (Juridische Zaken en Digital & Technology) en zit in het bestuur van het Belgisch Nationaal Olympisch Comité. Eerder deze maand werd hij benoemd tot de Raad van de Global Association of International Sports Federations (GAISF) en begint per 1 januari 2019 als de vertegenwoordiger van de GAISF in het bestuur van de Wereldantidopingagentschap (WADA), ter vervanging van wijlen Patrick Baumann in beide rollen.

Meer over Ingmar De Vos

Ingmar De Vos werd geboren op 5 augustus 1963 en heeft de Belgische nationaliteit. Hij heeft een graad in politieke wetenschappen en in internationaal en Europees recht. Hij begon zijn carrière als adviseur van de Belgische Senaat. In 1990 werd hij benoemd tot Managing Director bij de Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) en was Secretaris-Generaal van 1997 tot 2011.

In zijn tijd bij de Belgische Nationale Federatie was Ingmar De Vos chef d’equipe voor het Belgische team op alle zes FEI Wereldruiterspelen™ tussen 1990 en 2010 en op drie Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004 en Beijing 2008. Hij is lid van de Belgische Olympische Academie en medeoprichter van de Europese Ruitersportfederatie in 2010 waar hij Secretaris-Generaal was van 2010 tot 2011.

Na drie jaar als Secretaris-Generaal van de FEI werd Ingmar De Vos in december 2014 verkozen tot FEI-Voorzitter.

Over Internationale Ruitersportfederatie (FEI) www.fei.org

De FEI is het wereld bestuursorgaan voor paardensport erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en werd opgericht in 1921. Ruitersport is onderdeel van de Olympische beweging sinds de Spelen van 1912 in Stockholm.

Het FEI is de enige autoriteit voor alle internationale gebeurtenissen in de Olympische disciplines voor Springen, Dressuur en Eventing, evenals Mennen, Endurance, Voltige en Reining.

Het FEI werd een van de eerste internationale sportbestuursorganen om de globale para-sport met zijn zeven disciplines te leiden en te reguleren, toen de Para-Equestrian Dressuur in 2006 is toegetreden. Het FEI regelt nu alle internationale wedstrijden voor Para Dressuur en Mennen.


Auteur: FEI
Foto's: FEI/Liz Gregg
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian