contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39964
leden

Nieuws

04/10/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: VLP feliciteert de nieuwe Vlaamse Regering

Na het regeerakkoord legde de nieuwe Vlaamse Regering deze week de eed af in het Vlaams Parlement. Dit regeerakkoord brengt nieuwe benoemingen met zich mee. Zo mag Ben Weyts zich de komende jaren Minister van Sport noemen, wordt Hilde Crevits Minister van Landbouw en Zuhal Demir Minister van Omgeving. VLP heeft dan ook de ministers elk persoonlijk gefeliciteerd.

Met veel aandacht heeft VLP het Vlaams Regeerakkoord doorgenomen en het doet ons bijzonder veel plezier dat er uitgebreid aandacht wordt besteed aan sport met accenten die VLP enkel kan toejuichen. Accenten, die onlosmakelijk verbonden zijn met de paardensport, onze leden en belangrijke uitdagingen bevatten. Zoals men neergeschreven heeft in het regeerakkoord, “Sporten en bewegen, mensen worden er ontspannen en gelukkig van. Sportende mensen zijn gezonder en voelen zich beter in hun vel.”

Onze sport heeft wat dat betreft verschillende aandachtspunten die ook bij verschillende bevoegdheden terug te vinden zijn. Gezien het specifiek karakter van de paardensport, hebben we binnen het landbouwgebied meer en meer behoefte aan open ruimte. De paardenfokkerij en de eraan gerelateerde sport groeit en bloeit en dit heeft niet alleen een bijzonder positieve economische impact, maar zorgt er eveneens voor dat veel paardensportbedrijven ontstaan die als agrarisch of para-agrarisch bedrijf gecatalogeerd worden. De laatste jaren merken we echter een groeiende problematiek in de eraan gelinkte vergunningen. 

In onze werking gaan sport en dierenwelzijn tevens hand in hand, en in die optiek juichen we de bundeling van deze bevoegdheden ook toe.

Kortom, we kijken ernaar uit om de komende jaren met de verschillende ministers en hun kabinetten samen te werken, zodat we Vlaanderen op de wereldkaart kunnen zetten. 

Bijlage: Het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024


Auteur: GM
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian