contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9812
leden

Nieuws

06/12/2017 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: VLP gaat samenwerking aan met Chinese ‘Brother Fortune’

Op woensdag 6 december werd het internationaal project Brother Fortune Equestrian (BFE) voorgesteld. Enkele Belgische, hippische ondernemers sloten een deal met een Chinese topinvesteerder.  Ze combineren paardensport en fokkerij in het gloednieuwe BFE. Dit project beperkt zich niet tot de verkoop van paarden en pony’s.  De Chinese miljonair Mr. Wang, CEO van BrotherFortune Investment Development (Beijing) Co. Ltd, wil alle facetten van de Belgische paardenknowhow toepassen in zijn thuisland, van fokkerij en opleidingen over paardenstalmanagement en (medische) verzorging. Zo komt er ook een samenwerking tussen VLP en BFE!

Het is in China om de complete Belgische paardenknowhow te doen. Deze nieuwe samenwerking tussen het BFE en VLP richt zich dan ook in het bijzonder op de ondersteuning van opleidingen en clubs in China. BFE wenst gebruik te maken van de ervaring en tools die VLP op dat vlak ontwikkeld heeft:

Brevettenwerking

De huidige brevettenwerking is een interessant gegeven voor BFE. Een ruiterbrevet  geeft  bevestiging  aan de sportbeoefenaar over de vorderingen en de ontwikkeling van zijn/haar paardrijden. Het  behalen  van  een  brevet  is  een  persoonlijke  stimulans  om  beter  te  leren paardrijden. Het  is  de  eerste  stap  binnen de rijopleiding.

De structuur van de brevettenwerking met het eerste graad brevet, A-en B-brevet zullen de jeugdwerking binnen China naar een hoger niveau tillen.

Opleidingen

De goede basis van de paardensport loopt gelijk met goede begeleiding en lessen. Tijdens de sportkaderopleidingen van Sport Vlaanderen (VTS) en VLP leer je alles over het begeleiden van sportbeoefenaars, hoe je kennis kan overbrengen, hoe je een les moet opbouwen, veiligheidsregels toepassen, trainen en periodiseren, en nog veel meer!  De focus ligt dus tijdens de opleidingen op het leren lesgeven en trainen van sportbeoefenaars en paarden. De sportkaderopleidingen bieden de mogelijk al je troeven als lesgever te ontwikkelen en te versterken.

Daarom kiest BFE ook voor een samenwerking met VLP/VTS om de sportkaderopleiding te beginnen met de initiator stap voor stap te kunnen integreren in China en ook op deze manier de paardensport professioneel te kunnen uitwerken.

Jeugdclubondersteuning

Een goede jeugdwerking ligt aan de basis van de paardensport. Het zorgt ervoor dat elk kind voldoende kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Dit dient te gebeuren in een veilige omgeving, met voldoende begeleiding en kansen tot opleiding.

Het jeugdsportproject van de Vlaamse Liga Paardensport is een project waarbij de nadruk op de kwaliteit van de jeugdwerking binnen de clubs ligt. De brevettenwerking en goede opleidingen van lesgevers zijn een belangrijk element binnen een goede jeugd- en clubwerking.

Net omdat de goede jeugdwerking de basis is van de paardensport is er ook op dat vlak een samenwerking tussen VLP en BF. Zo kan men ook in China clubwerking met een goede en toegankelijke jeugdwerking naar een hoger niveau tillen of de clubs ondersteunen die nog een weg af te leggen hebben. Dit zal zeker bijdragen tot het uitbouwen van de paardensport in China.

De samenwerking wordt binnenkort getekend in China, maar beide partijen konden vandaag een intentieverklaring tekenen. VLP kijkt dan ook enorm uit naar deze samenwerking!


Auteur: VLP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian