contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39803
leden

Nieuws

18/10/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Algemeen: Verhoogde waakzaamheid door rhino in regio Antwerpen

Afgelopen week werd er rhinopneumonie vastgesteld op een stal op Antwerps grondgebied. Het meldpunt EFPB (Equi Focus Point Belgium) Vlaanderen) bevestigde dat vijf paarden van dezelfde stal ziek werden ten gevolge van rhino.

Er is echter geen reden tot paniek. De stal waar de paarden staan is afgesloten en in volledige quarantaine. We raden jullie wel aan om extra alert te zijn en om vaccinaties van paarden die op verplaatsing gaan in orde te brengen.

Preventie

Jaarlijks zijn er uitbraken van Rhinopneumonie. Dierenartsen raden aan om paarden op geregelde basis te vaccineren. Hoewel het vaccin geen volledige garantie biedt, induceert het bij paarden die regelmatig gevaccineerd worden een vrij goede weerstand tegen het virus. Daardoor zullen ze enerzijds andere paarden minder besmetten en zijn ze zelf beter beschermd tegen infectie uitgaande van andere paarden.

Uitstellen van evenementen?

Als de nodige maatregelen ad rem genomen zijn, kan het virus zich quasi onmogelijk verder verspreiden. Toch blijven paardenliefhebbers erg ongerust en vragen zich af of ze hun paarden moeten binnen houden en wedstrijden of andere evenementen geannuleerd moeten worden. We zien momenteel geen reden om dit op te leggen. Ook een algemeen vervoersverbod voor paarden in de betrokken regio is niet aan de orde en zal niet afgedwongen worden.


Auteur: EVW
Foto's: Unsplash
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian