contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
35009
leden

Nieuws

10/01/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Dressuur: vlottere aansluiting naar nationaal niveau dankzij Niveau 4 - amateur

De VLP-dressuurcommissie heeft in samenwerking met de 5 provinciales een nieuwe reeks binnen de provinciale proeven gecreëerd. De naam verklapt de lading: niveau 4 - amateur.
Het is een niveau dat op provinciaal niveau zal georganiseerd worden en als bedoeling heeft om ruiters die binnen niveau 3 starten en denken klaar te zijn voor niveau 4, al eens te laten kennismaken.
De naam werd gekozen naar analogie met onze buurlanden. vb. ook in Duitsland heet deze categorie 'amateur'. Het slaat op het niet-profssioneel bezig met de paardensport.
Op die manier is de combinatie nog niet onmiddellijk verplicht om de overstap te maken naar het nationaal niveau en kan men zich rustig en grondig voorbereiden op 'de grote sprong'.
De proeven zijn dezelfde als de proeven van niveau 4 op nationaal niveau: N4.2 en N4.3. Het protocol zal in die zin aangepast worden dat er 'amateur' in de titel wordt toegevoegd.
Alle Vlaamse provinciales kunnen het naar keuze organiseren, maar de proef moet op een piste van 20m x 60m gereden worden.
Omdat de proef als bedoeling heeft om de provinciale ruiter met dit niveau te laten kennismaken zullen ook nog een aantal andere voorwaarden van kracht zijn:

  • Enkel voor ruiters met een D03-licentie. Ruiters die reeds met een ander paard op nationaal niveau starten (en dus een licentie hebben hoger dan D03), zijn niet startgerechtigd in deze proef.
  • De combinatie die in een proef van niveau 4 - amateur start, blijft een combinatie van niveau 3. Op die manier kan de combinatie nog in niveau 3 starten, indien bijvoorbeeld de proef niveau 4 - amateur niet georganiseerd wordt. In dat geval kan de combinatie, indien gewenst, nog in de proef van niveau 2 starten als inrijproef.
  • De eventuele inrijproef voor de proef niveau 4 - amateur, is de proef van niveau 3.
  • Er kunnen geen handicappunten verzameld worden binnen de proeven van niveau 4 - amateur.
  • De proef wordt gejureerd door een jurylid van niveau 4 of hoger.

Het hele concept wordt verder uitgewerkt en verduidelijkt in het VLP-reglement van 2019 en zal ook vanaf 2019 georganiseerd morgen worden. Met vragen kan je terecht op het VLP-secretariaat via aline@vlp.be.

KLIK HIER voor de proeven niveau 4 - amateur


Auteur: AK
Foto's: Sarah Bedu
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian