contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
35009
leden

Nieuws

10/01/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Dressuur: Dressuurupdate 1 - 2019

Ook dit jaar wil de VLP dressuurcommissie de dressuurruiters over nieuwtjes informeren of belangrijke weetjes doorgeven.
Hieronder de eerste dressuurupdate van 2019!

Reglementen Aanpassingen N4.3 Niveau 4 op provinciaal niveau Buiten klassement
VS
Buiten wedstrijd
Kwalificatiewedstrijden
(nationaal)

Reglementen

Binnenkort zijn de nieuwe reglementen voor 2019 opnieuw beschikbaar. Het loont om zelf de reglementen eens door te nemen. De reglementen worden slechts éénmaal per jaar aangepast. De aanpassingen worden in het rood geschreven om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Mogen we aan al de ruiters vragen om deze inspanning te doen?

Op de VLP site kan je deze eenvoudig terugvinden. Vergeet niet: naast de huishoudelijke reglementen van KBRSF en VLP, is er het Nationaal dressuurreglement en het VLP dressuurreglement dat bepaalde zaken wat concreter maakt. Voor wie ook aan de Elite Cup wil deelnemen in het najaar, leest deze reglementen beter ook even na! Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je een goede planning opmaken.

Aanpassingen N4.3

Neem even de tijd om de proeven welke je wil rijden dit jaar eens na te kijken op de VLP site ! Sommige proeven werden aangepast, o.a. de proef N4.3 …

Maak er een gewoonte van om in de voorbereiding naar een wedstrijd, jouw proef te verifiëren op de VLP site. Dit kan onaangename en stomme verrassingen voorkomen.

Bedenk dat een goede voorbereiding op een wedstrijd, mentale rust brengt voor jou en je omgeving !

Niveau 4 op provinciaal niveau

De VLP Dressuurcommissie heeft in samenwerking met de 5 Vlaamse provinciales het “niveau 4 amateur” in het leven geroepen. Op deze manier kunnen provinciale combinaties al eens kennismaken met een proef van niveau 4, zonder onmiddellijk de overstap te maken naar het nationaal niveau. De proeven die verreden zullen worden binnen niveau 4 amateur zijn dezelfde als op nationaal niveau: N4.2 (A) en N.4.3 (A).
De naam werd gekozen naar analogie met onze buurlanden. vb. ook in Duitsland heet deze categorie 'amateur'. Het slaat op het niet-profssioneel bezig met de paardensport.

KLIK HIER voor meer informatie.

Buiten Klassement VS Buiten Wedstrijd

Buiten klassement = Je bent onderworpen aan al de regels van de wedstrijd, behalve waar afwijkingen toegelaten worden door de federatie, bvb. de federatie laat toe om buiten klassement te rijden met een zweep, in proeven waar normaal niet met zweep gereden mag worden,…

Jouw protocol wordt door de jury ingevuld zoals normaal, maar jouw eindresultaat komt niet in het klassement van de proef en je krijgt dus ook geen prijzengeld. Dit kan een goede aanvulling zijn op jouw training.

Buiten wedstrijd = Je bent niet onderworpen aan de regels van de wedstrijd, noch de regels en voorschriften van de liga’s/ federatie. In principe kan je in deze situatie dus alle regels aan je laars lappen.

De dressuurcommissie laat het buiten wedstrijd rijden nooit toe!

De dressuurcommissie laat het buiten klassement rijden toe op nationale wedstrijden, CDN’s.

De VLP dressuurcommissie laat het buiten klassement rijden op provinciale wedstrijden nooit toe, het is dus verboden!

“Iedere ruiter met een VLP lidmaatschap kan zich inschrijven en deelnemen aan één of meerdere wedstrijdgerichte trainingsdagen georganiseerd door VLP waar je natuurlijk wel in wedstrijdomstandigheden belangeloos kan trainen. Die data en locaties worden in de loop van het jaar kenbaar gemaakt.”

Kwalificatiewedstrijden (nationaal)

In 2019 wordt iedere wedstrijd ook voor ruiters binnen de “midden” en “grote” tour opnieuw een kwalificatiewedstrijd. De proeven zullen gejureerd worden met minimum 2 juryleden van het respectievelijke niveau. Op die manier wil de nationale dressuurcommissie combinaties meer kansen bieden om eventuele internationale selecties te behalen voor dat niveau. Voor alle andere niveaus blijft iedere CDN eveneens een kwalificatiewedstrijd.

 

Tot uw dienst!
De VLP Dressuurcommissie

 


Auteur: AK
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian