contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34209
leden

Nieuws

22/10/2018 | Algemeen | Algemeen   |  

Dressuur: Elite Cup kent eerste winnaars

De spits is eraf en de eerste punten zijn uitgedeeld binnen de Elite Cup.
De eerste selectiewedstrijd ging door in het West-Vlaamse Dentergem bij Bocage 1820.
De ruiters kregen de kans om vóór hun kür op muziek te starten in een inrijproef.
In niveau 1 werd deze gewonnen door Marie Vandebosch en Jherville. Zij behaalden 66,00%.
De 2e plaats in deze proef was voor Julie Koninckx en Walentino. Hun proef was goed voor 65,833%.
In Niveau 2 proef 2 was de winst voor een amazone die vorig jaar reeds geselecteerd werd op niveau 1 voor de finale van de Elite Cup: Beaudine Pieters reeds Goldstream naar 68,333%.
Jonas Schaekers en San Amigo behaalden 70,00% voor hun proef. Goed voor de winst in de inrijproef voor niveau 3. De 2e plaats was voor Nicky Van Goethem en Don Frederika-H met een score van 68.108%.

Na de inrijproeven was het voor de combinaties tijd voor het echte werk.
Marie Vandebosch en Jherville waren ook in de kür op muziek in niveau 1 de sterkste en behaalden een score van 70,965%. Zeena Verlee reed Guardian Angel naar een 2e plaats met 69.643%. De 3e plaats was weggelegd voor Elise Broché-De Moor. Zij reed Duke De Niro naar 68,929%.

Rasheda Peters, die vorig jaar ook reeds tot het VLP-team in de finale behoorde, is ook dit jaar van plan om het tot de finale op Vlaanderens Kertsjumping Mechelen te schoppen. Ze reed haar Guapi van het Bloemenhof naar een knappe eerste plaats en 71,657% in niveau 2. Marion Geubel behaalde met Danica v/h Trichelhof de 2e plaats en scoorde 67,907%. Tita De Clercq en Façonnable C&G werden nipt 3e met 67,032%.

In niveau 3 schreef Kizzy Halkett de winst op haar naam. Zij reed QC Fider Hit naar 69,750% en een eerste plaats. Jonas Schaekers en San Amigo werden in deze proef nipt tweede met 69,125%. Marie Brosens sluit het podium. Ze reed Evita naar 69,00%.

De percentages liggen dicht bij elkaar en alles is na deze eerste wedstrijd nog mogelijk. Bovendien tellen ook de beste 2 punten in het klassement.

De ruiters krijgen in deze selectiewedstrijd prijzen, geschonken door trouwe partner Ruitersport Maddelin. Uiteraard neemt iedere ruiter deel met het hogere doel om te kunnen doorstoten naar de finale in Mechelen.

KLIK HIER voor alle resultaten van de eerste selectiewedstrijd

KLIK HIER voor de tussenstand na de eerste wedstrijd

 


Auteur: AK
Foto's: FB
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian