contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39781
leden

Nieuws

27/08/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Dressuur: Emilie Herweyers dubbel kampioen op de Finale van de Youngsters Cup

Na het Interprovinciaal Kampioenschap stond bij Bocage 1820, zondag, de Finale van de Youngsters Cup op het programma.
De traditionele krachtmeting onder de beste provinciale ponyruiters.
De ruiters binnen het initiatieniveau reden de I1 en I2. Voor de ruiters binnen niveau 1, 2 en 3 stond ook de kür op muziek op het programma.
Deze punten in de ranking werden samengeteld met de punten van de selectiewedstrijden.

Zowel de finale van de Youngsters Cup als het Interprovinciaal Kampioenschap werden dit jaar mogelijk gemaakt door de Oost-Vlaamse provinciale HROV. Vanuit VLP willen we hen van harte bedanken voor deze mooie en verzorgde organisatie.

Reeds jarenlang is Ruitersport Maddelin (Torhout) trouwe sponsor van de VLP Youngsters Cup. Dankzij deze verfijnde Ruitershop kregen de ruiters opnieuw mooie dekens, zadeldoeken en andere naturaprijzen. Ook hen kunnen we voor dit jarenlang partnership niet genoeg bedanken.

Binnen het initiatieniveau wisten Tim Van Ginneken en Pomona beide finaleproeven te winnen en kaapten zo het goud weg. Zilver was voor Camille Ossieur en Berry, brons voor Marie Leduc en Picasso.

In niveau 1 wisten de ruiters het onderling spannend te houden, amper met 1 punt verschil in de eindranking wist Emilie Herweyers met Goldmarie het te halen voor Merel Niessen met Melantho's Dilano. De 3e plaats op dit niveau was voor Julie Opsomer met Annabell. Merel Rogiers en Funstables Michelangelo werden 4e van de 14 ruiters.

Emilie Herweyers schitterde opnieuw op het hoogste schavot in niveau 2. Met een 4e plaats in de proef, een 3e plaats in de kür en het maximum van de winstpunten wist zij met haar pony Florenzo toch nog nipt de winst in de wacht te slepen. Hoewel Isabeau Vercammen en Moonberry ook 88 punten behaalden in de eindstand, werden zij 2e. Zij werden 5e in de kür en dat werd doorslaggevend. De 3e plaats op dit niveau was voor Lien Rosiers en Beekzicht's Robbe.

Op het hoogste provinciale niveau, niveau 3, werd Lore Biermans als winnares gelauwerd. Zij reed My Worry naar de winst in de proef en een 3e plaats in de kür. Emma Lowyck en Naster pakten op 1 punt na zilver, op de hielen gezeten door Lani Elsen en Ostara's Safier, die uiteindelijk 3e werden.

KLIK HIER voor alle resultaten van deze wedstrijd.

 

  


Auteur: AK
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian