contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34209
leden

Nieuws

05/11/2018 | Algemeen | Algemeen   |  

Dressuur: Kizzy Halkett wint ook 2e selectiewedstrijd op niveau 3 in de Elite Cup

Afgelopen zondag vond de 2e selectiewedstrijd van de Elite Cup plaats. Deze keer was De Rietbeemden in Geel het strijdtoneel.
Voor deze Elite Cup werden de prijzen naar goede gewoonte voorzien door trouwe partner Ruitersport Maddelin.

Opnieuw hadden ruiters de kans om met een inrijproef hun paard te laten wennen aan de piste.
In niveau 1 was de overwinning voor Maxime Crets en Di amo's Donnata (66,167%). Beaudine Pieters reed Goldstream naar een eerste plaats in niveau 2 (69,394%). Net als op de vorige wedstrijd reed Jonas Schaekers, San Amigo naar de overwinning in niveau 3 (70,541%). De tweede plaats in de inrijproef van niveau 3 was voor Amber Geens en Extravagante van de Kempenhoeve.
In principe was dit maar een opwarmertje en zijn de resultaten in de kür waar het echt om draait.

De overwinning in niveau 1 was voor Julie Koninx. Zij reed Walentino naar 79,822%. Zo staat zij op een derde plaats in het voorlopig klassement. Marie Alberty en Broken Dream eindigden op de tweede plaats met 74,322%. Ook in de voorlopige ranking klimt deze combinatie naar de tweede plaats. Winnares van de vorige selectiewedstrijd op niveau 1, Marie Vandebosch, reed Jherville naar 72,643%. Goed voor een 3e plaats.

Op niveau 2 wist Beaudine Pieters deze keer de jury wel te bekoren. Zij reed Goldstream naar 74,469% en pakte zo goud. Met dit resultaat klimt zij naar een voorlopige tweede plaats in het klassement. Rasheda Peters en Guapi v/h Bloemenhof moesen tevreden zijn met zilver en een percentage van 73,969%. Brons was deze keer voor Yinthe Van De Ven en No-Limit Cv. Hun kür was goed voor 72,719%.

Kizzy Halkett reed QC Fider Hit net als op de eerste selectiewedstrijd knap naar de overwinning op niveau 3. Hun proef was goed voor 77,250%. Jonas Schaekers en San Amigo behaalden opnieuw een tweede plaats met 75,625%. Voor Amber Geens en Extravagante van de Kempenhoeve was de derde plaats weggelegd. Hun kür was goed voor 75,125%. In de voorlopige ranking neemt deze top 2 ook de voorlopige leiding. Amber Geens moet Marie Brosens (Evita) nog laten voorgaan.

In geen geval is de strijd om de twee begeerde finaleplaatsen reeds gestreden!
Het zijn echter de 2 beste resultaten per combinatie die gelden in de uiteindelijke ranking. Alles zal dus bepaald worden op de laatste selectiewedstrijd die doorgaat op 24/11 bij Stal Hulsterlo (Meerdonk). Het belooft nog een spannende strijd te worden!

Voorlopig is dit de top 5 per klassement:

NIVEAU 1

1. Marie Vandebosch - Jherville
2. Marie Alberty - Broken Dream
3. Julie Koninx - Walentino
4. Elise Broché-De Moor - Duke De Niro
5. Zeena Verlee - Guardian Angel

NIVEAU 2

1. Rasheda Peters - Guapi v/h Bloemenhof
2. Beaudine Pieters - Goldstream
3. Marion Geubel - Danica v/h Trichelhof
3. Yinthe Van De Ven - No-Limit Cv
5. Tita de Clercq - Façonnable C&G

NIVEAU 3

1. Kizzy Halkett - QC Fider Hit
2. Jonas Schaekers - San Amigo
3. Marie Brosens - Evita
4. Amber Geens - Extravagante van de Kempenhoeve
5. Kristen Mariman - Ghazelle

KLIK HIER voor alle resultaten van selectiewedstrijd 2

KLIK HIER voor de tussenranking

 


Auteur: AK
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian