contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39964
leden

Nieuws

30/07/2019 | Algemeen | Topsport   |  

Dressuur: Knappe Belgische prestaties op het EK dressuur jongeren

Afgelopen week was de Belgische dressuurjeugd aan het werk op het Europees Kampioenschap in San Giovanni in Italië, en met succes! De jeugdige ruiters hebben mooie resultaten neergezet waar we terecht fier op zijn. Daarnaast maken de voltallige Junior & Young Rider ploeg deel uit van het VLP-Talentenplan. Proficiat allemaal!

In de teamcompetitie waren zowel de Children, Juniors en Young Riders dicht bij een teammedaille. 

De Belgische junioren eindigden op een vijfde plaats in de teamtest. De hoogste score kwam van Amber Van den Steen die met Fame naar 71.939% reed. Katelijne Maes kreeg voor haar proef met Ibou van de Kapelhoef een score van 70.242% toebedeeld en Karoline Sofie Vestergaard scoorde 70.879% met Junior Hit.

Het Belgische Young Rider team viel net naast het podium en eindigde op de vierde plaats. Voor Suraya Hendrikx was er met Dear Friend 2 een score van 69.647% weggelegd, Kayleigh Buelens scoorde 68.941% met Fifty Ways to Victory. Voor Laura Luyten kwam er 67.618% op het scorebord na haar rit met J2L Lamborghini en Laura De Graeve reed naar 66.500% met Feuertanz.

Ook het Children-team, bestaande uit Maité Colling met Rapallo C.L., Alexander Goovaerts met Habiba vh Bloemenhof, Brittany Clabots met Fluegel en Zara Vanrijckegem Fairy Queen, deed het uitstekend en eindigde vierde.

Zeven van de elf Belgische combinaties stonden bovendien in de Freestyle finale met als kers op de taart een knappe vijfde plaats voor Amber Van Den Steen bij de junioren, zij behaalde met haar Fame maar liefst 74.550%.

Zoals chef d'équipe Alain Rauw zei: "I have no worries! These riders convinced me of a great future for Belgian Dressage". Proficiat allemaal!

Meer foto's kan je vinden op de Facebookpagina van Equifans: EQUIFANS

 


Auteur: EVW
Foto's: Rui Pedro Godinho & Equifans
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian