contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
38123
leden

Nieuws

20/08/2019 | Algemeen | Algemeen   |  

Dressuur: VLP ruiters aan de top op BK jonge dressuurpaarden

Op het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Courrière waren de podia grotendeels gevuld met Belgische paarden en VLP-ruiters:

De nieuwe Belgische Kampioen bij de 4-jarige paarden is Jack Daniels “N” (SBS Apache x Welt Hit II) bereden door Nils Debo. Zij behaalden 86,4%. De winnaar van de eerste kwalificatieproef, de BWP goedgekeurde dekhengst Panthero van de Vogelzang (BWP Belantis x Quaterback), eindigde 2e onder het zadel van Domien Michiels (83,8%) en 3e werd Powerpoint de Tamise (BWP Dark President x Sandro Song) (82,8%) samen met Saskia Hambrouck. Deze laatste wist een plaatsje in de finale te bemachtigen door de 2e kwalificatie op zijn naam te zetten.

De jury over Jack Daniels “N” : “Een mooie proef – hij liet een actieve draf zien met een goede achterhand en veel stuwing – hij is heel recht voor een 4-jarige, hij lijkt al ouder – hij gebruikt zijn rug goed in stap, hij heeft een soepele en rechte stap – zijn beste gang vandaag was de galop, met veel evenwicht en een goede stuwing. Wat gehoorzaamheid betreft, kon het haast niet beter – heel stabiel”.

De nieuwe Belgische Kampioen bij de 5-jarige paarden is Oblix van de Kempenhoeve met Katrien Verreet (BWP Quaterback x Sungold – 84,60%). – zij hadden de eerste dag de eerste kwalificatie al gewonnen en waren 7e op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. De 2e plaats was voor Origi onder het zadel van Floris De Concinck (84,4% – BWP Don Frederic x Broere Jazz) en de 3e plaats voor de BWP en in Hannover goedgekeurde dekhengst WinHorses' Flynn bereden door Flore De Winne (83,30% – HANN Fahrenheit x Sir Oldenburg).

De jury over Oblix van de Kempenhoeve: “Een paard met veel kwaliteiten – in draf: heel veel kadans, heel actief, veel stuwing vanuit de achterhand. De stap is duidelijk, actief en recht. Hij heeft veel evenwicht in galop, liet mooie overgangen zien, heeft een goede aanleuning.”

De nieuwe Belgische Kampioen bij de 6-jarige paarden is Conan Di Fonte Abeti bereden door Nick Van Laer (HANN Apache x Sir Donnerhall I – 83,40%). Zij hadden de kwalificatie op de eerste dag al zeer overtuigend gewonnen en waren ook aanwezig op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. De 2e plaats is gegaan naar Quatergirl onder het zadel van Antoine Nowakowski (HANN – Quaterhall x Don Henrico – 80,40%). Zij deden veel beter dan de eerste dag. De 3e plaats was voor Ivanow onder Shana De Ben (KWPN – Apache x Gribaldi – 80,20%).

De jury over de proef van Conan Di Fonte Abeti: “Het was een heel mooie proef, heel professioneel voorgesteld. De draf was heel regelmatig en licht en met een hele mooie bovenlijn. De aanleuning is constante en licht met ook nog heel goede buigingen links en rechts. In stap had hij een heel goede houding met altijd hetzelfde ritme, ook in de verkorte stap en de pirouetten. Verder een mooi evenwicht in galop, recht, met dezelfde kwalitatieve aanleuning, zonder enige tegenwerking. De 4 galopwissels waren perfect synchroon, heel precies.”

De nieuwe Belgische Kampioen bij de 7-jarige paarden is Mac Donovan bereden door Flore De Winne (76,657% – BWP – Sir Donovan x Cantos). Zij hadden de eerste dag ook al de kwalitatieve op hun naam gezet. De 2e plaats was voor Just a Gigolo met Nick Van Laer (75,179% – OLD – Johnson x Werther) en de 3e plaats voor Wolfshoeve's Hard to Beat (70,171% – KWPN – Easy Game x Negro) onder het zadel van Brecht D'Hoore.

De jury : “Mac Donovan liet een goede cadans zien met veel soepelheid – zeker in de galop. Hij heeft een heel goede aanleuning, hij is heel harmonieus en hij heeft geen enkele fout begaan.”

Alle resultaten vindt u op de website van de LEWB of via de app Ekism. De finales werd gefilmd en worden deze zondag uitgezonden op de website van Equideo. Foto's vindt u op de Facebookpagina @photos.labie.jf .


Auteur: AK via Birgit Schulpzand
Foto's: Studio Temps de pose
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian