contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
35008
leden

Nieuws

26/11/2018 | Algemeen | Algemeen   |  

Dressuur: finalisten Elite Cup zijn bekend

Afgelopen zaterdag streden de ruiters in niveau 1, 2 en 3 voor een laatste keer om de felbegeerde plaatsen in de finale van de Elite Cup, die doorgaat op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen.
Nadat de inrijproeven waren verreden, kon in Stal Hulsterlo (Meerdonk) de echte strijd losbarsten, want slechts een enkeling was al zeker van een finaleplaats.

In de kür op niveau 1 reed Julie Koninx haar Walentino opnieuw naar de overwinning met 71,072%. Met een maximum van de punten in de eindranking vormt zij, samen met Marie Vandebosch het amazoneduo die in de finale in niveau 1 onder VLP-vlag aan de start komt.
Marie Vandebosch en Jherville hadden op deze laatste selectiewedstrijd een mindere dag. Zij behaalden een 7e plaats en 66.429%. Zij wonnen echter de 1e selectiewedstrijd en op de 2e selectiewedstrijd werden zij 3e.
Op deze laatste selectiewedstrijd was de 2e plaats in de kür voor Jente Vekemans en Flashdance Vh Bloemenhof met 68,429%. Zeena Verlee en Guardian Angel reden zich naar 68.072%. Zo behaalden zij niet alleen de 3e plaats op deze wedstrijd, maar zijn zij ook 1e reserve in de eindranking.

In niveau 2 reed Beaudine Pieters Goldstream afgelopen zaterdag opnieuw naar een overwinning met 69.532% en behaalde daarmee ook het maximum van de punten in de eindranking. De 2e plaats was net zoals op selectiewedstrijd 2 voor Rasheda Peters en Guapi v/h Bloemenhof met 69.469%. Zo rijden deze amazones zich opnieuw naar de finale. De Mechelse bodem is hen echter niet onbekend. Zij reden vorig jaar al de finale mee op niveau 1. Yinthe Van De Ven en No-Limit Cv werden met hun 3e plaats (67.125%) 1e reserve voor niveau 2.

Kizzy Halkett was reeds na de 2e selectiewedstrijd zeker van een finaleplaats, dus moest er op niveau 3 enkel nog voor de 2e finaleplaats gestreden worden. De 1e plaats in de kür was weggelegd voor Jonas Schaekers en San Amigo met 71,500%. Amber Geens en Extravagante van de Kempenhoeve werden 2e met 70,375%. Zo mag Jonas Schaekers, Kizzy Halkett vergezellen in het VLP-team op niveau 3 en werd Amber Geens 1e reserve op dit niveau.

De finale wordt verreden op zaterdag 29-12 op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen. Hier zullen onze VLP-ruiters het opnemen tegen de 2 beste ruiters van LEWB en de 2 beste ruiters van LRV.
We geloven in onze kansen om opnieuw mooie resultaten te behalen in de finale en we wensen het VLP-team heel veel succes!

KLIK HIER voor de resultaten van de selectiewedstrijd in Meerdonk

KLIK HIER voor de eindranking

 


Auteur: AK
Foto's: Filip Broché/ Benjamin Geysen
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian