contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39963
leden

Nieuws

23/08/2019 | Algemeen |   |  

Endurance: Geslaagd VLP-kampioenschap te Stekene

VLP kampioenschap endurance 2019 te Stekene

Op zondag 11 augustus ging de CEN Stekene door waarvoor tevens het VLP kampioenschap 2019 gold. Slechts twee weken na een sterke opkomst op het Flanders Endurance Festival te Lanaken (CEN/CEI*/CEI**) was de opkomst dan ook beperkt daar verschillende paarden zich nog in hun veplichte rustperiode bevonden.

Foto: Ingrid Celen, VLP-kampioene 80 km


In de initiatiereeks 20 km waren er 24 deelnemers waarbij Maarten De Vos met de Arabische volbloed Arven ging lopen met de eerste plaats. De wedstrijdreeks 30 km bestond eveneens uit één lus en was de eerste reeks die in aanmerking kwam voor het VLP kampioenschap. Winnaar op deze afstand en tevens VLP-kampioene was Saskia Van Wassenhove met haar 9-jarige merrie Délice.


In de 40 km waren er 20 inschrijvingen en ook hier ging de eerste plaats, en dus kampioenstitel, naar een VLP-combinatie; namelijk Mireille Wils met Radja. De kaarten lagen anders in de 60km afstand want daar werd LEWB amazone Clementine Truffet met Adji reekswinnaar. De eerst volgende VLP combinatie was Eva De Vlieger met Ektibar op de derde plaats welke VLP kampioen werden in hun reeks.


In de hoogste reeks (80km) was de opkomst beperkt tot 4 combinaties waaronder 2 VLP'ers.  Ingrid Celen werd reekswinnaar en VLP kampioen met Semini Van De Riethoek.

De Equistro 'Best Condition Award' ging naar de Nederlandse Bo Van Aart met Tassili.

Foto: Bo Van Aart met Tassili ​wint de EQUISTRO Best Condition Award. Bedankt Equistro voor de mooie sponsoring: http://www.equistro.be/equistro/nl/home/ 

VLP-kampioenen 2019 :

  • 30km :  Saskia Van Wassenhove met Délice
  • 40km : Mireille Wils met Radja
  • 60km : Eva De Vlieger met Ektibar
  • 80km : Ingrid Celen met Semini Van De Riethoek

 


Auteur: Jan Deprez
Foto's: Jan Deprez
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian