contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
37436
leden

Nieuws

12/06/2019 | Algemeen | Clubs   |  

Eventing: 250 paarden starten in eerste CNC Wortegem-Petegem

Het komende weekend 15 en 16 juni houdt VLP-club vzw De Gaverbeek haar 1e CNC Wortegem-Petegem boven de doopvont. Ruim 250 paarden zijn ingeschreven. De onderdelen dressuur en jumping vinden zaterdag plaats op de renbaan in Waregem en op de terreinen van Sport Vlaanderen. Het sluitstuk van de wedstrijd, de cross country, vindt plaats in het mooie gemeentelijke domein de Ghellinck in Wortegem-Petegem. De cross is gratis en vrij toegankelijk voor alle bezoekers vanaf 9u.  

Het begon als een gewaagd idee op papier van 3 vrienden/ruiters Pepijn Devreese, Kenny Schelstraete en Janus Archie: “Budgettair en logistiek is het organiseren van een eventingwedstrijd geen makkelijke oefening. Op jaarbasis verdwijnen dan ook veel wedstrijden van de kalender. Uit passie voor deze veelzijdigheidsdiscipline hebben we de stap toch gezet. Met 250 ingeschreven paarden mogen we de wedstrijd nu al een klein succes noemen. ”

Eventing is een teamsport

Ook al lijkt paardensport vrij individueel, de organisatie ervan is dat allesbehalve. “Onze cross is mogelijk omdat deze kan steunen op heel wat handen en vrijwilligers,” aldus het organiserend comité. “Zo zijn we dankbaar voor het vertrouwen van het gemeentebestuur van Wortegem-Petegem die ons het mooie gemeentelijke domein de Ghellinck ter beschikking stelt. Maar ook de vele vrijwilligers, de sponsors en zusterorganisatie l’Equino staan ons met raad en daad bij. Samen geven we er volgend weekend een lap op en maken we hopelijk heel wat ruiters én bezoekers gelukkig. Daarvoor doen we het uiteindelijk.”

Ter info: Eventing is een wedstrijd onderverdeeld in 3 disciplines: dressuur, jumping en de terreinproef of cross country. De eerste 2 disciplines vinden zaterdag 15 juni plaats op de terreinen van Sport Vlaanderen in Waregem en op de renbaan. De cross country zelf vindt zondag 16 juni plaats vanaf 9u in Domein de Ghellinck in Wortegem-Petegem. My First Eventing voor de allerkleinsten zal op het domein plaatsvinden rond de middag.

Domein de Ghellinck,

Kortrijkstraat 70,

9790 Wortegem-Petegem (Elsegem)

Meer info:

-www.eventingwortegempetegem.be 

-Kenny Schelstraete 0478/20.98.10


Auteur: EV - persbericht vzw De Gaverbeek
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian