contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39866
leden

Nieuws

24/09/2018 | Algemeen | Topsport   |  

Eventing: Maxime Lambrecht wint BK Seniors tijdens Military Waregem, Jarno Verwimp wint twee keer!

Afgelopen weekend vond de internationale eventing Military Waregem plaats, ook dit jaar het kader voor het Belgisch Kampioenschap Seniors eventing! De dressuur- en jumpingonderdelen werden verreden op het Sport Vlaanderendomein in Waregem en de cross-country vond plaats op het mooie kasteeldomein Hemsrode in Anzegem.

De dag begon met de ontknoping van de CIC1*, waar VLP-Talent Jarno Verwimp aan de leiding stond het dressuur- en springonderdeel met de pas 6-jarige Tabries (v. Quarterback). Ook in de cross bleef hij foutloos en zo haalde Jarno de overwinning binnen! De tweede plaats ging naar de Australische Caroline Powell met Mister en de derde plaats ging naar de Nederlandse Nienke Van Roekel met Geluk. 

Naast de CIC1* werd er in Waregem ook nog een CICO1* - Nations Cup verreden, een speciale 1*-reeks voor Juniors met teamwedstrijd. Het Belgische team bestond uit Jarno Verwimp met Extebaria van 't Verahof, Leon Binard met Enzo van 't Vennehof, Manon Dehoorne met Ferros Clover en Benoit Petillion met Iris van de Steenakker. Jarno zette ook hier een prachtige prestatie neer en won ook deze CIC1* met zijn Extebaria van ' Verahof. Ook Leon Binard zette een mooie prestatie neer en eindigde derde. Daarmee werd de jonge Begische equipe eerste in het teamklassement, proficiat!

Military Waregem was ook opnieuw dit jaar het kader voor het Belgisch Kampioenschap seniors. Er kwamen 12 combinaties aan de start. Het weer zat helaas niet mee en ondanks de van de organisatie bleef de grond niet gespaard. Kris Vervaecke stond met Hopper ten Hunsel na het dressuur- en springonderdeel aan de leiding, maar kwam helaas ten val tijdens de cross-country. De cross en het slechte weer zorgden voor nog enkele verschuivingen binnen het klassement. Maxime Lambrecht won het Belgisch Kampioenschap met de pas 8-jarige Felix Roses (v. Applaus) dankzij zijn sterke prestatie tijdens de cross. De zilveren medaille ging naar Hilde Van Mieghem met haar Zidane (v. Pharaon) en het brons was voor Julia Schmitz met Lady Like (v. Levisto's Big Boy).

In de CIC2* kwam de beste Belgische prestatie van VLP-Talent Jasper Peeters, die op een mooie 8e plaats eindigde.

Alle resultaten van Military Waregem kan je hier terugvinden: Rechenstelle.

Proficiat aan alle laureaten!


Auteur: EVW
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian